1 Ekim 2009 Perşembe

Gazeteci Gucci ayakkabısını fırlatabilir mi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusu'nda katıldığı bir konferans sırasında protestoya uğradı. Protestoyu gerçekleştiren kişinin Birgün gazetesi editörü Selçuk Özbek olduğunu, Birgün Gazetesi İstihbarat Müdürü Barış İnce doğruladı. Aynı zamanda Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi olan Özbek'in, eylemi Gençlik Muhalefeti adına yaptığını da sözlerine ekleyen İnce, Özbek'in gözaltında olduğunu söyledi. Konuyla ilgili olarak BirGün gazetesi politika editörü Barış İnce renkhaber.com editörü Ali Arsen Kelleci'nin sorularırı yanıtladı.

Selçuk Özbek, gazeteniz çalışanı mıdır?
Evet, gazetemizin politika editörlerindendir.

Öğrenci olduğu ve yarı zamanlı çalıştığı söyleniyor. Doğru mudur?
Açıköğretimde okumakta ve bu yüzden okula gitmemektedir, sürekli gazetemizde bulunmaktadır. Kimi gazeteler ve televizyon kanalları tarafından dillendirilen yarı zamanlı çalıştığı iddiası doğru değil.

Eylemden haberiniz var mıydı?
Hayır, 2 gün önce yıllık izne çıkmıştı.

Onaylıyor musunuz peki?
Evet. Sahipleniyoruz.

Hükümete yakın medya organlarında 'bir gazeteci bunu yapmamalı' tandansında görüşler beyan ediliyor. Ne diyorsunuz?
Bizi de sürekli arıyorlar an itibarıyla ve "Bir gazetecinin böyle bir eylem yapmasını normal buluyor musunuz" diyorlar. Niye normal bulmayalım? Kendi patronlarının yalan dolanlarını, sahtekarlıklarını, bin türlü katakulli işlerini saklayan ve hatta daha ileri gidip aleni bir şekilde savunan bunlar gazeteci oluyor da; halkın kanını emen emperyalist-kapitalist bir kuruluşun başındaki isme yönelik bu asil eylemi yapan kişi gazeteci olmuyor! Yok öyle yağma!..
Ali Ersin Kelleci renkhaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder