29 Kasım 2009 Pazar

Bütün gerici güçlere kapak olsun

www.lazkapital.blogspot.com sitesinde "Sosyalizum öldi mi?" diye sorduk.
Öldi: 35 kişi (% 15)
Ölmedi: 31 kişi (% 14)
Asil şimdi başlayi: 155 (% 70)
'Ölmedi' ve 'Asil şimdi başlayi' cevapları hamsinin suyunun suyu teorisine göre akraba oldukları için % 85'lik bir çoğunluk sosyalizmin hala ölmediğini düşünüyor. Öldü diye helvasını pişiren bütün gerici güçlere kapak olsun. (İsteyen duvar kağıdı da yapabilir)

Laz Marks Emice / Kapitalizum eline tüü diyecek

Bizum buralarda geçum zordur…
Diyeceksunuz ki, nerede kolaydur Laz Marks Emice? Doğridur ama bu coğrafyada uşaklarun ekmek parasi kazanacaği şeyler giderek azalmaktadur.
Haçan bir süri uşak, fikralarda oynamak içun gurbet ellere gitmekte ama, eskisi gibi iş bulamamaktadur.
En bilinen fikralardan biridur; Bizum Temel, uçurumdan düşerken can havliyle bir ağaca yapişur.
Temel’un ayağindan Cemal, Cemal’un ayağindan İdris, onun ayağindan da Hasan tutunur. Temel’un güci, kuvveti giderek azalmaktadur. Yeniden güç alup, daha sıkı bir şekilde ağaca tutunmak içun aşağidakilere seslenur, “Ula uşaklar sıkı tutunun, elime tüü, diyeceğum.”
Ve hazin son… Temel eline ‘tü’ derken, fikrada oynayan 4 evladumuz hakkun rahmetine kavuşmiştur.
Şimdi buni niçun anlattum… Emperyalisit – kapitalizum da şimdi eline ‘tüü’ diyecek.
Pazari denetleyen mekanizmalari tikaninca karlari azalan kapitalizum, piyasalara hayali - sermaye pompaladi.
Farzumisal, HoşafBank, milletten topladuği paralari kiredi olarak kullandurmaktayidi. Sonra verduği bu kredinun senedini bir başka finans kurumina satti; elde ettuği parayı bir kez daha kiredi olarak kullandurdi. Haçan boylece HoşafBank, tek bir paradan, belki de onlarca kiredi - borç ilişkisi yaratayidi.
Bu hayali nitelukli sermaye, dünyanun bütün ülkelerini bir denizanasi gibi istila etti; girduği her ülkeden eşek yükiylan faiz elde etti. Sermaye hayaliydi belki ama, faizi gerçekti.
Şimdi balon patladi. Ebelerinun Morkıçını gördiler.
Emperyalizt – kapitalizumun yırtığı Ozon tabakasindaki yırtuği geçti. Artuk yama ve dikiş tutmaz oldi. Trilyonlarca dolari finans kurumlarina, bankalara, şirketlere aktarmalarina rağmen kanama durdurilamayi.
Kapitalizum şimdi dünya halklarina son bir kez daha, sıkı tutunun, deyi. Eline tü diyecek aklisira. Yeniden güç toplayup, deli pirofesörler gibi gene dünyanun anasini ağlatacak.
Ula uşaklar, habu bokcanlilarun oyinina bir daha gelmayun. Onlar eline tü derken hepbirlukte habularun suratinun tam ortasina bi tü diye tükürelum.

Linderoth sahalara döndü

"Artık sakatlık filan beni engelleyemeyecek. Formamı bir daha hiç çıkarmadan bütün maçlarda oynayacağım." diyen Galatasaraylı Linderoth'un Türkçe'sinin de epey düzeldiği gözlendi.

One minute değil ömür boyu

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chávez, Cuma günü yaptığı açıklamada Filistin halkının İsrail’e karşı mücadelesini desteklemek amacıyla Filistin’le diplomatik ilişkilerini bir üst seviyeye taşımaya karar verdiklerini açıkladı. Venezuela, Ocak ayında Gazze işgali sonrasında İsrail’le diplomatik ilişkilerini kesmişti.
Filistin lideri Mahmud Abbas’la görüşen Hugo Chávez, görüşme sonrasında “Filistin’e bir büyükelçi atamaya ve bir büyükelçilik açmaya karar verdik. Şu an bir maslahatgüzarımız var, ikili ilişkileri geliştirmeye dönük anlaşmamız çerçevesinde önümüzdeki günlerde bir büyükelçi atayacağız” dedi.
Cuma günkü toplantıda imzalanan işbirliği anlaşmaları arasında 20 Filistinli öğrenciye Venezuela’da tıp eğitimi bursu vermek de yer alıyor. Chávez, eğitim konusunda çok sayıda öneride bulunduklarını belirtti.
Venezuela lideri “Filistin halkının, Filistinlileri kırmayı, öldürmeyi ve yok etmeyi amaçlayan soykırımcı İsrail devletine karşı mücadelesinin yanındayız” diye konuştu. Chávez’in eğitim bakanına, tüm okullarda Gazze’nin dar sınırlarını gösteren bir haritanın dolaştırılması ve bu topraklarda bir buçuk milyon insanın toplama kampı koşullarında yaşadığının anlatılması talimatını verdiği öğrenildi. (sol.org.tr)

Bizim kolpacı Davos Fatihi'ni anmadan geçmeyelim. Bir dakika bile sürmemişti İsrail'e diklenmesi. İktidara gelmelerine ve iktidarda durmalarına yol açan yeşil banknotların sahipleri hemen ayarı vermişti Fatihimize... "Ben moderatöre demiştim o lafı" diye çark etmişti.
Emperyalizme karşı olmak öyle bir dakikalık bir iş değil tabii... Bir ömür boyu sürdürmek de bunların işi değil.

Franco'yu bir daha getur dize Barça

Altyapı mı, para mı? Sistem mi, hazıra konmak mı? Beyaz İspanyollar'ın Franko faşizminin gölgesinde kazandıkları başarı mı, dişle tırnakla gelen başarı mı? Biraz da bordo - mavi sempatisi tabi ki.

28 Kasım 2009 Cumartesi

Komutan tatmin olmayi

12 Eylül'ün ilk zamanları. Hatırlayanlarınız vardır, bir silah affı çıkmıştı. Ruhsatsız silahları devlete teslim edenler hakkında, eğer o silah bir olaya karışmamışsa soruşturma açılmayacaktı.
Böylece hem halkın elindeki silahlar herhangi bir çatışma olmadan ellerinden alınacaktı, hem de devlete bedava silah kazandırılıyordu.
Bu işle görevli subaylar, il il, ilçe ilçe, köy köy dolaşıp silah topluyorlardı.
Karadeniz'de bir dağ köyüne görevli bir yüzbaşı gelir ve doğruca muhtarın yanına çıkar. Yeni çıkan bu yasayı muhtara anlatır ve köy ahalisinin bütün silahları köy meydanına getirmesini ister. Silahlarını kendi kendine getirenlerin bir soruşturmaya tabi tutulmayacağını da ilave eder.
Hatta, köylülerin rahat davranabilmeleri için, "Hemen köyü terk edeceğini, iki saat sonra döneceğini, böylece kimlerin meydana silah bıraktığını görmeyeceğini" söyler.
Yüzbaşı söz verdiği gibi, iki saat sonra dönmek üzere köyü terk eder.
Yüzbaşı tekrar köye döndüğünde, köy meydanına toplanmış olan silahları görür ama Karadeniz insanını tanıdığından bu sayı ona çok az gelir ve muhtara şöyle der:
- Bak muhtar ... Ben de, sen de biliyoruz ki; bu köyden çok daha fazla silah çıkar. Şimdi gidiyorum, döndüğümde bu köydeki bütün silahları meydanda göreceğim.
Komutan gider.
Muhtar gene ahaliyi köy meydanına toplar;
- Ula uşaklar, komutan datmin olmayı. Birer tane daha geturecekmişuk.

Beni de dinliyorlar

- Pııh pııh!.. Aloo ben Graham Bell, sesim geliyor mu? Bi parazit var, beni de dinliyorlar galiba... Ulan daha yeni icat ettim telefonu be, hangi arada dinlemeyi icat ettiniz?

Benzine alternatif çözüm

Benzine gelen büyük zamdan sonra otomobil sahipleri dizele geçmişlerdi. Şimdilerde dizel benzin de epey zamlanınca geçecek başka bir petrol ürünü kalmadı. Adanalı Şemsi Gülcemal isimli vatandaş çareyi yeni bir yakıt cinsi bulmakta arıyor. "Eğer başarılı olursam petrol önemini yitirir ve ABD'nin kudurganlığı bile azalabilir", diyor. Ne diyelim, ürene kuvvet Şemsi kardeş.

27 Kasım 2009 Cuma

Laz Marks Emice / Fakirler hep var olsun ki sevap işleyebileyim

Bizum Foter Osman’un ağzi kulaklarinda. Ula ne oldi, gene kimi kazukladun dedum oğa.
“Yok bir şey, Fitifiti Selim 3 aydur işsuzdur, ona biraz yardum ettum.” dedi.
Sonra öğrendum işun aslini, yardum deduği da, 50 ytl para vermiş yayuk ağizli.
Deniz kumindan inşaat yapmak bunda, faizle borç para vermak bunda... Arasira bizum gariban uşaklara üç kuruş para verup vicdanini rahatlatayi bokcanli.
Bu Foter Osman’a kalsa, Fitifiti Selim, Kainat İbrahim, Ayu Mehmet, Netceğuk Hasan, Sementa Recep ne kadar uşak varisa hepsi parasuz pulsuz olmalidur. Niçun dersunuz; çunki bunlar parasuz olmalidu ki Foter Osman sevap işleyebilsun.

Senaryo sonu

Konser sonunda gitarlarını kıran gitaristler var da senaryo sonunda pc'lerini kıran senaristler olmaz mı?

Çevrecinin daniskası Tayyip'in arabası

"Benzinimi yakarım, tüm petrol ürünlerini gökyüzüne salarım ama çevrecinin daniskasıyım." Bunların insan hakları da, ulusal soruna yaklaşımları da aynen böyle... Dışı yeşil içi karbonmonoksit...

Banka kurmanın yanında banka soymak nedir ki?

Sanatın hemen her mevkisinde oynamış olan büyük usta Bertolt Brecht'in 60 - 70 yıl önce gördüğünü bizim bezirganlar görememiş...

26 Kasım 2009 Perşembe

Bayram trafiği

Bayram dolayısıyla şehirlerarası otobüslerde yer kalmayınca firmalar artık bagaj içlerine bile yolcu almaya başladı. Yukarıda yer bulamayınca teker üstü bilet alarak memleketine gitmek üzere yola çıkan Kamil Midyat adlı vatandaşı görüyorsunuz. Fakat Kamil memleketini görecek mi bilemiyoruz.

Başbakan bile söyledi; 3 vida yapın

Nurtopu gibi 3 vidanız oldu hanımefendi. Üçüzlere nasıl bakacağım diye merak etmeyin, Başbakanımız bile üç vida yapın diye buyurdu. Vidayı veren rızkını da verir.

Haydar Işık / Başaltı notları - 22

- koyun bayramınız size kurban olsun, siz de koyunlara...

- mançester yuhartek...

- şike şike yendik...

- artık tuvaletler üçe ayrılır: erkekler tuvaleti, bayanlar tuvaleti, ergenekon sanıklari tuvaleti

- bundan böyle senin adın rüştü united

- evinde ve elinde buton olanlar devlet bahçeli diyarbakır'a gidemez diye tuşlasınlar!

- haydi bir milyon imza kampanyasına siz de katılın! önce toparlanalım konuyu tespit ederiz.

25 Kasım 2009 Çarşamba

Kanlı görüntülere son

Sağlık Bakanlığı yıllardır süregelen kanlı kesim manzaralarına el koydu. Bu yıldan itibaren kesilecek hayvanlarla bir film yıldızı gibi ilgilenilecek, gerekirse haftalık ücret kontratı imzalanacak. Reytingi tavan yapan hayvanlar ise kesilmekten kurtulup evcilleştirilecek. En makbul olanları da Aşk-ı Memnu'da Bihter ile öpüştürülecek.

Laz Marks Emice / Ozel mülçiyet

Bizum Netceğuk Hasan vardur, biraz saf bir uşaktur. Geçenlerde gene boyle konişiyiruk, bunun bir Zippo çakmaği var oni göstererek, "Laz Marks Emice sosyalizum gelduğinde benum çakmağumi da kamulaşturacak misunuz?" dedi. Bu safluk derecesi memba suyinda bile yoktur. Hee dedum, çakmaği, sigarayı alup yerine sakiz ve leblebi vereceğuk. Artuk pirak hau sigarayı.
Efendum, Netceğuk Hasan gibi düşünen insanumuzun çok olduğini bileyirum. Hala 1950 model safsatalarla insanlarumuzi ortaklaşmaciluktan soğutabileyiler. Ama kabahat bizlerdedur; Netceğuk Hasan'a, "Ula senun barinma, giyinme, yeme içme gibi en temel ihtiyaçlaruni niçun elunden alsunlar. Tam tersi herçese bunlardan vermek lazimdur. Korkulmasi gereken mülçiyet biçumi, insanun insan üzerinde öldürüci baskı kurmasina yol açan finans-kapitaldur. " diye anlatmamuz lazim.

Pablo Neruda / Matilde İçin Sone

Seni sevdiğimi göreceksin sevmediğim zaman,
çünkü iki yüzüyle çıkar karşına hayat.
Bir sözcük sessizliğin kanadı olur bakarsın
ateş de pay alır kendine soğuktan.

Seni sevmeye başlamak için seviyorum seni,
sana olan sevgimi sonsuzlaştıracak
bir yolculuğa yeniden başlamak için:
bu yüzden şimdilik sevmiyorum seni.

Sanki ellerimdeymiş gibi mutluluğun
ve hüzün dolu belirsiz bir yarının anahtarları
hem seviyorum, hem de sevmiyorum seni.

Sevgimin iki canı var seni sevmeye.
Bu yüzden sevmezken seviyorum seni
ve bu yüzden severken seviyorum seni.

Leman - 942

Leman dolu dolu dopdolu, kulakları küpeli

Vakvak Amca'nın cuma hutbeleri

"11 Eylül'ün ardından 'Müslüman' imajını düzeltme niyetiyle yaratılan" 99 "adlı İslami çizgi romanın kahramanları, Amerikalı süper kahramanlarla ortak maceralara çıkacak, birlikte Obama'nın konuşmasını izleyerek 'medeniyetler ittifakı' mesajı verecekler.
Bu olumlu bir çabaya katkıda bulunalım. İşte kahramanlarımızın yeni maceraları;
Miki Maus namaz öğretiyor
Vakvak Amca'nın cuma hutbeleri
Tazmanya Canavarı 32 farzı öğreniyor
Red Kit Hoca Afganistan cihadında
Batman'in Hayber Kalesi Cengi
Hacı Süpermen cünüp laiklere karşı

Penguen - 375

Zam açılımı

24 Kasım 2009 Salı

AKP 2010 Tekme Kreasyonu

Zamlardan, yoksulluktan inim inim inleyen vatandaşların sordukları sorulara sinirlenip uçan tekme atan AKP'li yetkililer, 2010 Yılı Tekme Kreasyonu'nu izledi.
Başbakan ve Bakanlar Kurulu'nun izlediği defilede en çok beğeniyi, polislerin yardımıyla, "Lan sen kim oluyorsun da bana bunu soruyorsun?" diyerek vatandaşın böğrüne uçan tekme atan manken topladı.
Başbakan muhabirimizi bizzat kendisi tekmeleyerek verdiği demeçte, "Bundan sonra karışıklık olmayacak, bütün AKP'li yetkililer tek tip tekme atacak." dedi.

Laz Marks Emice / Kuçuk burjuva kuçuk burjuva kuyruğun nerede?

Kuçuk burjuva, kapitalizmun bir gün kendisini öpüp zengin bir pirense çevireceği hayaliyle yaşar. Bu hayalle ömür boyi kendini önine gelen zengine öpturur. Sonuç; köti yola düşmiş bir ruh...
Kuçuk burjuva; üretim aracina sahip değildur fakat emeğini her gün piroleter gibi burjuvaya satmak zorinda da değildur. Giderek çoğalan ve çeşitlenen bu orta sinifi artuk ikiye ayirayruz. 1-Kuçuk burjuva 2-Kuçucuk burjuva
Esnaf, çiftçi, toprak sahibi köyli, kuçuk üretici, hizmet sektörinde çalişanlar, teknik elamanlar, oğretmenler, memurlar (kiravatli takumi), sanatçilar ve oğrenciler literatürdeçi kuçuk burjuvadur. Ama artuk bir de kuçucuk burjuva tanimina ihtiyaç duymaktayiz.
Ellerindeki az miktarda parayi faizde, repoda, dovizde, değerlenduren, böylece kendini enflasyona “ezdurtmeyen, işbilen, kafasi çalişan” kendini burjuvaymiş gibi hisseden bu gurup kuçucuk burjuvaziyi oluşturur.
Bunlarun erkeklerine Rant, kadunlarina Rantiye denur.
Kendi bireysel kurtuluş yolini bulduklarini zannettukleri içun, her türli toplumsal mucadeleye karşidurlar ve bu mucadelenin çağdişi olduğinun piropagandasini yaparlar.
Kapitalizmun nimetlerinden nasil yararlanduklarini ove ove bituremeyen bu kuçucuk burjuvazi ve onlarun dünya görişi, ülkemuzde yillardur suren depolitizasyon sürecinun da temel dayanaği olmiştur.

Petrol pastasından büyük bir ısırık istiyorum, hav hav

İşgal, ısırma, saldırı, sömürü, toplu kıyım, virüs yayma, salya, işkence... köpeğiniz olur!

Gül gül öldüm

Yiğit Bulut ve Adnan Oktar'a gülüyom ya!..

Başın öne eğilmesin

İnsan doğar, büyür ve eğilir. Eğilmeyenler ölümsüz olur

23 Kasım 2009 Pazartesi

Rahşan Ecevit yeni kuracağı partinin çalışmalarına başladı

Yan diz bağları ve milliyetçilikle ilgili rahatsızlıklarını gideren rahşan ecevit günde çift idman, düz koşu ve salonda yaptığı çalışmalarla önümüzdeki genel seçimlere iddiali hazırlanıyor. "ne deniz baykal ne de mustafa sarıgül bana rakip olabilir. olsa olsa devlet bahçeli beni zorlar." diyen rahşan hanım, onur öymen'e transfer teklifi yaptığını da doğruladı.

21 Kasım 2009 Cumartesi

Haydar Işık / Başaltı notları - 21

- çin nezlesi, deli dana, kuş gribi, kene sokması derken bu yıl da domuz gribiyle mücadele veren insanlığın 2010 yılı kış grip kreasyonu açıklandı. amerika'daki ismi açıklanmayan vahşi bir ilaç firmasının önümüzdeki sene için `ceylan gribi` düşündügü bildirildi. eğer böyle bir hayvan gündeme gelirse, "gezme ceylan bu dağlarda / seni avlarlar", "ceylanım gel gel" ve "ceylan gözlerine kurban olduğum / tanri selamımını almaz mısınız" türkülerinin tehlikeye gireceği söyleniyor.

- dünyada en etkili 500 müslüman arasında 5. gösterilen başbakan tayyip erdoğan yaptığı horuldanmada, "hocam, büyüğüm fettullah gülen efendimiz 13. seçilmişken benim 5. olmam abes düştü. zaten kendisiyle telefon görüşmesi yaptım. beni fırçaladı. "utanmıyor musun" dedi. yok ben de utanma duygusu olsa bu hallere gelmezdim dedim. artık önümüzdeki anketlere bakacaz.

- dersimli seyit rıza'nın mezarı, onur öymen'in ensesindedir...

- futbol artık dört ihtimalli bir oyundur: 1- 0- 2- şike

- anadilde ağlama hakkı tanındı. polis dayağına karşı göstericilerin, "ühüüüü", "oyyy" türünden türkçe ağlamalarının yanında kürtçe olarak, "viyyy", "ahhh derdooo, leminn, daye daye" deyip ana dillerinde sızlanmalari bugünden itibaren yasallaştı.

- onur öymen, deniz baykal ve kemal kılıçdaroğlu'nun birlikte seslendirdiği son türkü; kırklar dağının düzü / ziyaret çarpti biziii...

Taşların dili olsa

- Ne var lan, ne var? "Şu taşların dili olsa da konuşsa" diye ömrümü yediniz? Ne konuşayım? Dersim isyanını mı? Bi kere isyan denmez ona, ‘katliam’. Onlarca insanı gözlerimin önünde götürdüler. Gazladılar, kurşunlara dizdiler. Daha ne anlatayım? Gerisini Onur Öymen anlatsın, sonuçta o da taş sayılır.

20 Kasım 2009 Cuma

Egzozlara prezervatif takılacak, OK mi?

Hava kirliliğinin artması üzerine araçların egzozuna prezervatif takılmasına karar verildi.
"Hala duble otoyollar yapıp milyonlarca yeni otomobil üreteceğinize, kitle ulaşım araçlarına öncelik vermeniz gerekmez mi?" sorumuzu duymamazlıktan gelip, kendi bildiğini okuyan bir yetkili, "Artık hava kirliliği SOS vermeye başladı. Nasıl ki ilişki sırasında korunmak için prezervatif kullanıyorsunuz, artık trafikte de prezervatif kullanacaksınız" dedi.

Laz Marks Emice / Parayi Lidyalilar buldi, AÇP’liler el değişturdi

Netceğuk Hasan paradan yana çok dertli, Laz Marks Emice habu parayi başumuza hangi pokkiyenun soyi bela etti da? “
Uşağum dedum, parayi Lidyalilar icat etti.
Feodalizum zamaninda gelişti boy atti, kapitalizum ise oni sanayi sermayesiylan banka sermayesi olarak iç içe sokti. Ne oldiysa ondan sonra oldi.
Hau Maçkali Sofokles’un deduği gibi, “İnsanoğlinun hiç bir icadi para kadar kötiluk saçıci değildur. Ülkeleri harap ve yerle bir eden odur; mertluği bozar, olmayan penaltiyi oligarşi takumlari lehine verdurur, insanevladini her türli hileye sapturur ve onlara her günahi işletur."
Şimdilerde ise habu geçmişi tenekeli para el değiştureyi. İdris uşağum sen boşina heyecanlanma, para el değiştururken senun eline geçmeyecek. Sadece başka bir burjuva gurubindan, habu AÇP’nun yarattuği yeni bir çakma burjuvanun eline geçeyi.
Ta ki sinifuni bilup saflara gelene kadar avucuni yalamaya devam et uşağum.

Örnek üniversiteli

YÖK Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada örnek üniversiteli tipi belirlendi. Buna göre; "Ülkede olup biteni sorgulamayan, paralı eğitimi, harçları ve gerici uygulamaları kabullenen, Abbas Güçlü'nün konuklarını rahatsız etmeyip, sürekli alkışlayan" yalaka bir öğrenci istenmektedir.

Laz Marks Emice

Laz Marks Emice maçın ikinci yarısına fırtına gibi girdi. Ankara Tiyatro Festivali'nde biletler günler önceden tükenmiş. Turne devam ediyor. Laz Marks Emice bu yaşında, dağ tepe demeden Anadolu'yu karış karış geziyor, gerçekleri bıkmadan usanmadan güldürerek anlatıyor. Yolunuz kesişirse bir çay içmeye bekleriz.

19 Kasım 2009 Perşembe

Cemal Süreya / Bu bizimki

Yıkıcı bir aşk bu,
yıkıyor milletin ortasına
tutku yükünü.

Bölücü bir aşk
ekmeği suyu bölüyor
günde üç öğün.

Hain bir aşk bu,
sizin eve hırsız girer
onunkine polis.

Yasadışı bir aşk bu,
evlenmeyi
hiç mi hiç düşünmüyor.

Soyguncu bir aşk bu,
en sıradan ezgilerden
sevinçler devşiriyor

Kökü dışarda bir aşk,
Dante ile Beatrice'inkine
fena öykünüyor.

İşgalci bir aşk bu,
samanlık sevişenin diyor
başka şey demiyor

Kadına pit - stop hakkı

Artık kadınlar da Formula 1 pilotları gibi hızlı davranabilecek. Formula 1'de pilotların benzin almak, lastiğini değistirmek, kaskının camını sildirmek için kullandığı ve ortalama 8 saniye süren 'pit stop' hakkının benzerini, kadınlar da makyaj yaparken kullanabilecek.
Yukarıda öğle tatilinde pit-stop makyaj hakkını kullanıp 8 saniyede rimelini, rujunu, farını yenileyen medya plaza bülbülü Seray hanımı görüyoruz. O bizi görmüyor ama...

Beşir Atalay, "Kimseyi dinlemiyoruz"

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son günlerde kamuyounu meşgul eden Yargının dinlenmesiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu ve "Kimseyi dinlemiyoruz..." dedi.
İçişleri Bakanlığı binasından içeri giren Atalay kısa bir süre sonra elinde teyp bandı ve belgelerle tekrar dışarı çıkıp, bazı gazetecileri arkasından konuşmakla suçladı.

Laz Marks Emice / Latin Amerika’nun Kesuk Damarlarini Yarabantiyla Kapattuk

Güney Amerika’nun üzerinde bir hayalet dolaşiyi... Amerika ve onun işbirlukçileri bütün güçleriyle bu hayaleti defetmek içun kutsal bir ittifak içine girdiler. Ama çok geç artuk, Maradona topi Obama'nun koruduği kalenun 90’ina takti. Venezuella, Bolivya, Berezilya, Şili, Arjantin ve Uruguay'dan sonra Honduras da sola park etti. Fakat pokkiyenun emperyalist kapitalizumi faşist askerleri destekleyup bizum uşaklarun iktidarina engel olayi.
Kitanun diğer ülkelerinde de sol, iktidarun en beyuk adayi.
Ula İdris, sen şimdi, “Haçan Venezuella'daki eşitluğun, adaletun bağa ne faydasi var?” dersun. Güzel evladum, bu iş çelebek etkisi gibidur. Kitanun birinde bir çelebek kanat çirpar ötekisinde firtuna kopar...
Ula sen gene anlamadun galiba... Şöyle anlatayim, Maradona’nun, River Pilate Sitadi’nda ayağinun uciyla dokunduği top, gelup Saracoğli Sitadi’nda Fener’un kalesine girer yani... Hee, Fener goli yeyince mayiştun bakayirum.

Deniz Baykal, "Muhalefete muhalefet ediyorlar"

Partisinin grup toplantısında, hükümete ve medyaya yüklenen Deniz Baykal, "Dünyanın neresinde muhalefete muhalefet edildiği görülmüştür." dedi. Yukarıda, basına açıklamada bulunan Deniz Baykal ve koruma altına aldığı Onur Öymen görülüyor. (Not: Biz fotoğrafı çekerken ikisi de vardı)

Maymuna yolculuk

- Maymundan mı geldik tartışmasına girecek değilim ama bu GDO, hormonlu gıdalar, fastfood tarzı beslenme filan derken evrim geçirip maymuna gidiyoruz anasını satiyim... Ulan vahşi kapitalizm, para hırsı yüzünden maymun ettin bizi. Bunu yanına koymayacağım!..

Ferman YÖK'ünse üniversiteler bizimdir

Polisi, Abbas Güçlü'yü, haraççıları, kafatasçıları, halkın neden soyulması gerektiğini vaaz edip duran bilumum kırpık bıyıklı ve liboş öğretim görevlilerini üniversitelere sokmuyoruz. Beyleeer, sağ alt pencerede boşluk var, safları sıklaştırın!..

Parti başladı, devam ediyor

Kazanacak koskoca bir dünya var

18 Kasım 2009 Çarşamba

Siz gruplarınıza, ABD de hepinize hakim olsun

- Sayın Baykal ben grubuma hakim oldum ama, siz de kendi grubunuza hakim olun...

Leman - 941

Leman, henüz daha yandaş mizah dergimiz yokken, oku, minder yapma.

Laz Marks Emice / Yaban - cilaşma

Kapitalizum insanlari siniflara ayirur, emeğine ve çevresine yabancilaşturur. Habu ekmek parasi koşuşturmasi hayhuyi içinde kimsa durup bir ötekinun derdine bakacak durumda değildur.
Ayni apartmanda oturan insanlar bile birbirlerini tanimayi artuk. Asansörde karşılaşınca sırtlarını dönüp, birbirinun yüzlerine bakmayiler. Bu çok melanetli bir durumdur. Bizum Foter Osman’un başina gelmiş. Bu lahmi, apartmaninda oturanlarla göya arasina mesafe koyup bakmayi. Göz temasindan kaçayi.
Bir gün ne fark etsun; meğer apartmanda iki tane uzayli, bir Aborjin aile ve bir tane da hipopotam yaşayimiş. Arkasi dönükken bir hipopotama, ben 5. katta ineceğum, demiş. Hipopotam buna bir gürlemiş. Bu asansorden firladuği gibi soluği Çömlekçi’de almiş.

AKA-DER / Yeraltı Sineması

Anne ben manyak oldum

Bir hafta önce antibakteriyal jellere hücum ediyorduk. Domuz gribinden korunmanın en iyi yöntemi olarak anılıyordu. Şimdi tv'ler bas bas bağırıyor, profesörler anlatıyor; "Dikkat edin, jeller tehdit oluşturuyor."
Aşı olalım mı olmayalım mı tartışması artık hükümetin en büyük çatlağı oldu.
Başbakan, bakanlarını haşlayıp duruyor.
Hiç bir konuda halka danışmayan yetkililer, grip konusunda; "Halk kendisi karar versin" deyip, topu bu konuda bilgisi olmayan halka atıyor.

yeniHarman / Kasım 135

Dolu, dopdolu...

17 Kasım 2009 Salı

www.okuryorumları.com

İngiltere'de bir gece kulübünde kadınları gözlemleyen dört araştırmacı, teninin yüzde 40'ını açan kadınların daha fazla erkek tavladığını söyledi. (Radikal)

Radikal'de çıkan haberin devamı aşağıdaki linkte. Merak eden okusun ama, haberin vitamini kabuğunda zaten. Gerisi teferruat. Asıl enterasan olanı, bu haberin üzerine yazılan 2 okur yorumu.)
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=964854&Date=17.11.2009&CategoryID=79&CMessageID=544770&CRes=1#fc544770
Okur Yorumları (2 Yorum)
ofcemof
Araştırmanızı da, haberinizi de merak etmiyoruz. Bizler, Radikal okurları mesela, üniversitelerdeki anti demokratik uygulamalar ve mağdurlarını merak ediyoruz, medya devlerinin yer vermediği, bağımsız basın kaynaklarından ancak öğrenebildiğimiz toplumsal siyasal gelişmeleri merak ediyoruz. Kadınlar ve erkekler üzerine yapılan spekülatif haberleri araştırma adı altında yemiyoruz. Radikal’i bulvar gazeteciliğinden vazgeçmeye davet ediyoruz.

abarakandi
Hiç akla gelir miydi? AKP'nin bunu keşfedip sözde açılım adı altında açılarak oy toplayacağı.

Aşk örgütlenmektir bir düşünün abiler

Ece Ayhan'ın Mor Külhani şiirinin satır aralarını birleştirdik ve ustanın şiirinin ne olduğunun cevaplarını bulduk...
Şiirimiz karadır abiler
Şiirimiz her işi yapar abiler
Şiirimiz gül kurutur abiler
Şiirimiz erkek emzirir abiler
Şiirimiz mor külhanidir abiler
Şiirimiz kentten içeridir abiler