22 Şubat 2010 Pazartesi

1 varil petrol eşittur 1 Gustavo Colman

Uşaklar gazetedeki “Falkland gerginliği” yazisini göstererek sordi, Laz Marks Emice, habu üzerinde petrol batmiyan İnciltere, Arjantin’le hırlaşmaya başladi. Yoksa gene savaş mi çikacak?Evladum dedum, hiç merak etmayun, habu pokkiyen emperyalist kapitalistler bir damla petrol içun bile savaş çikarabilecek yeteneğe sahiptur.
Siz savaşi binlerce insanevladinun ölduği, ocaklarun sönduği, emekçi halkun daha da fakirleştuği bir şey olarak görursunuz ama onlar savaşlarda oksijen bulmiş gibi derin nefes alurlar. Sanayileri zaten savaş sanayine yaslanduği içun, savaş çikarduklari zaman düğun dernek kurup, bi de üstine kolbasti bile oynarlar.
Burada gözettuklari tek şey; kar zarar hesabidur. Kaç tane patriot attuk, kaç roket salladuk, kaç varil petrol kazanduk…
60 milyar varilluk rezerv, bu at sineklerinun Falkland Adasi’na üşuşmesi içun yeterlidur.
Haa, bu sirada bir suri Arjantinli ve İnculuz uşak ölecektur. E napalum; ‘savaş yan gelup yatma yeri değildur’, buni ünli bir Türk düşunurinden bileyiruk.
1982’de Falkland Savaşi’nda 649 Arjantinli ve 258 İnciluz askeri ölmişidi.
Merak etmayun, bunlar kar – zarar hesabini yapmişlardur.
İdris uşağum, senun anlayacağun dilde anlatayim. Nasil ki parite hesabina göre 1 dolar 1,5 lira edeyi, bunlarun petrol varili hesabina göre da, 1 varil petrol : 1 Gustavo Colman, (Yani bir Arjantinli uşak. Örneği bizum Tirabizonsipor’dan verdum ki dikkatuni çeksun.) 1,5 varil petrol : Wayne Rooney (Bir İnculuzuşaği) edeyi.
Dikkat edersan, emperyalizumun merkezindeki canlar birazcuk daha değerlidur. Ama sonlari aynidur.
(Laz Marks Emice, BirGün Gazetesi Pazar ekinde yazılarına devam ediyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder