18 Şubat 2010 Perşembe

Haydar Işık / Başaltı notları - 35

- `işçiler, köylüler, emekçiler, aydınlar birleşin` şiari henüz gerçekleşmedi ama, kırmızı et fiatları bu şiddetle artarsa, hayalimizdeki kitlesel örgütlülükler hayata geçecek. `vatandaş ucuz ete ulaşmanın yolunu buldu` başlıklı, 16 subat milliyet gazetesi haberinde, 20 öğretmen bir araya gelip, adam başı yüzer liradan büyük baş bir hayvan kesmişler. böylece etin kilosuna 20 liradan ulaşdıkları gibi sağlıklı ve temiz etten de faydalanmışlar. hani düşünüyorum da, işsizler kendi aralarında (ancak tavuk keserler), köylüler, memurlar, öğrenciler birleşip ortaklaşa et keserlerken, bir de bakmışsınız ki örgütlenip toplu et akşamlarında okumalar yapıyor, bunu pratik yaşama geçiriyorlar. hayvanların beslenip kesime sunulduğu meralarda, çevik kuvvet kordonlar oluşturuyor. hollanda ineği almak için gelen ikiyüz kadar kamu görevlisiyle, merinos kesmeye kararlı altmış üniversite öğrencisini, polis alana sokmayıp, molotof ile karşılık veriyor. hükümet, vatandaşı tüyü bitmemiş, henüz yaşını doldurmamış gidikleri yemekle suçluyor. (dermişim, yazarmışım)

- tekel işçisi mahmut'un oğlu cezmi, mahalle maçında orta yuvarlakta kaptığı topla rakip defansı hallaç pamuğu gibi savurup kaleciyi de çalımladıktan sonra dönüp az evvel belini büktüğü kaleciye sorar, "senin baban ne iş yapıyor", kaleci karşılık verir, "işçidir benim babam. orman işçisi." bu yanıt üzerine cezmi, "o halde atmıyorum bu golü" der.

- aşk-ı memnu'da öpüşmekten alt dudağı memelerine kadar sarkan behlül, büyük bir ihtimalle bu bölümde dinlendirilir. bihter'de haftayı kocası adnan'la sevişerek geçirir. eğer beşir boşlukları iyi değerlendirir, aralara sızarsa, nihal'e açılabılır. bu arada, diziye cüppeli ahmet hoca da dahil olacak söylentileri yapımcılar tarafindan yalanlanmadı.

- `recep ivedik'e eksi üç` ismi daha uygun olabilirdi. eksi dört, eksi beş...

- bu maçı satacağız baska yolu yok!..

- bugün halı sahada hukuk dışı odaklarla maçımız var

- cübbeli ahmet hoca, ekoseli fettullah gülen, pileli bülent arınç, döpiyesli tayyip, yandan yırtmaçlı recep akdağ...

- sanık mı suçlu, hakim mi sanık?

- devleti yönetenler sırayla birbirlerini tutuklasa... ortada yönetici, bürokrat kalmasa... biz de iktidara gelsek...

- üreten biz, sürünen de biz...

- kahrolsun faşing!. çocuğu uyutamadık bi türlü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder