31 Ekim 2016 Pazartesi

Bizım uşağımız; Eren Vurdem

Eren Vurdem; siz onu İnadına Aşk, Şubat, Arka Sokaklar gibi diziler ve Son Mektup, Yolculuk ve Jin gibi filmlerden tanıyorsunuz. Ama artık Sümela'nın Şifresi-2 Temel filminden tanıyacaksınız. Her role bürünebilen yetenekli ve çalışkan Eren kardeşim benden daha çok Karadenizliye benziyor gibi.

24 Ekim 2016 Pazartesi

Biz ne yapıyorduk?

Sümela'nın Şifresi-2 Temel filmimizin bazı sahneleri Trabzon yaylalarında geçiyor. Zaten sisli, puslu olan coğrafyamız bu mevsimde iyice Tarkovski setlerine döndü. Biz gişe filmi çekerken ortam sinemanın büyük yönetmenleri Angelopulos-Tarkovski-Bergman'ın arayıp da bulamadığı atmosferde olunca haliyle kafamız karışıyor. Sisler dağılınca, "Biz ne yapıyorduk yahu?" dediğimiz oldu.  

Sümela'nın Şifresi-2 Temel ve Barcelona

Ben Çetin Altay'a, "Karadeniz komedilerinin Messi`sisin" deyince o da bana, "Sen de Karadeniz komedilerinin Luis Enrique`sisin" dedi. Böyle de birbirimizi överiz.

22 Ekim 2016 Cumartesi

Fasulye Sinema Kulübü 2 eksikle hazırdır

Sümela'nın Şifresi Temel filminde tanışan ve o günden beri düzenli olarak her hafta buluşup film seyreden ekibimiz, bir Sümela'nın Şifresi Temel filminde daha bir araya geldi. Eksiklerimiz var tabii ki; Kurucu üyemiz ve başkanımız Turgut Yasalar ve Ahmet Can Çakırca yok. Biz onların yerine köfte de yiyoruz, hamsi de...

21 Ekim 2016 Cuma

Kazım Koyuncu

http://m.milliyet.com.tr/trabzonspor-dan-kazim-koyuncu-trabzonspor-2331261-skorerhaber/?v=1
Laz Marks Emice'nin güzel torunlarından Kazım Koyuncu'nun nihayet kulüp tarafından bir belgeseli yapılıyor. Kaç yönetim seyirci kaldı ama şimdi tribün baskısıyla Kazım'a sahip çıkılıyor.  

20 Ekim 2016 Perşembe

Oscar goes toooo Karadeniz

Angelopulos–Tarkovski–Bergman filmi çekmiyoruz tabii ki ama neylersin coğrafyamızın kendisi ödüllü sanat filmi gibi. Sümela`nın Şifresi–2 Temel / Kadıralak Yaylası 2. gün çekimleri

Oscar, Palmiye, Ayı ve Temel

Zorla adama Oscar aldırır bu Karadeniz yaylaları. Hayır biz gişe filmi yapıyoruz kardeşim, yakışık almaz şimdi Oscar, Palmiye, Ayı mayı... Sümela'nın Şifresi-2 Temel filmi / Kadıralak Yaylası

19 Ekim 2016 Çarşamba

İsrafil Kösesiz ilk çekim

Bugün Sümela'nın Şifresi-2 Temel filminin ilk çekim günüydü. Biraz da erken kalkmanın verdiği uykulu psikolojiyle, çekimler sırasında İsrafil'in bir yerlerden çıkıp geleceğini düşünüp durdum. En küçük molada bile bir köşede uyuyabilecek yetenekteydi ama kendisinin sahnesi olmadığı günde bile herkesten erken gelip, herkese çay da getirebilirdi. Ruhunu egodan ve stokçuluktan arındırmış bu güzel kardeşimiz bir yerlerden bizi seyrediyor mu bilmiyorum, ama arkadaşları onu hiç unutmayacak.

12 Ekim 2016 Çarşamba

Trabzon'da sahaya taş düştü

Zaten 90 dakikada bir tane atak yapıyoruz onda da sahaya taş düşüyor. Kazara gol pozisyonu yakalasak, sahaya uzay gemisi iner. Akhisar maçında bekliyorum böyle bir şey.

Ne düşünüyorsun aşkım?

Bu facebook sayfası açılır açılmaz gelen yazı var ya, "Ne düşünüyorsun?" diye. Eminim benim gibi, "Sana ne, sana hesap mı vereceğim? Bi boku da bilme." diyenler oluyordur. 
"Eşşeğin tenasül uzvunu düşünüyorum" diyenlerin olduğu da muhakkak. 
Sevişme sonrası, "Ne düşünüyorsun aşkım?" bir, bu iki.

Sümela'nın Şifresi-2 Temel geliy

Kadronun bir iki yerinde yapılan değişiklik ve takviyeyle sahaya çıkıyoruz. (Benim göbek ve bıyık yok. Çetin'i ameliyatla kısalttık. Şaka şaka, ayağa kalktığında herkesten uzun. vs. vs)

9 Ekim 2016 Pazar

Gırgır kapakları

Sevdiğim kapak esprilerimden biriydi; çünkü YÖK Başkanı İhsan Doğramacı'yı bir öğrencinin (ki ben de o sıralar bir üniversite öğrencisi olarak Doğramacı tarafından doğranıyordum) ve Maliye Bakanı Adnan Başer Kafaoğlu'nu da bir emekçinin sırtına Notre Dame'ın Kamburu olarak yerleştirmiştim. Gürcan Özkan da bir güzel çizmişti. Tabi bütün bunlar eskide kaldı, artık kimsenin kamburu filan yok. Türkiye cennete döndü, az sonra da Huri'ler eliyor. 

1 Fatih Terim 18 Mustafa Yumlu'ya bedeldir

"Milli Takım mı daha kötü, Trabzonspor mu?" diye soruyorum kendime. İkisinde de umut yok. Daha kötü ne olabilir? 18 tane Mustafa Yumlu...

8 Ekim 2016 Cumartesi

Çooook Yakın Plan

Messi’nin futbol becerisi için, "telefon kulübesinde bile adam çalımlar" denir ya, ben de Abbas Kiyarüstemi’nin sineması için, "telefon kulübesinde bile film çekebilir" diyorum. Temmuz ayında kaybettiğimiz senarist, yönetmen, kurgucu, sanat yönetmeni, yapımcı, şair, fotoğrafçı, ressam ve grafik tasarımcısı (biraz Cırcır Böceği Muhlis’in kartviziti gibi oldu ama öyle) büyük usta için bir diğer ustanın sözünü nakledelim; "Sinema D.W Griffith ile başlar, Abbas Kiarostami ile biter." - Jean-Luc Godard

5 Ekim 2016 Çarşamba

Bi kişi eksiğiz

Sümela'nın Şifresi-2 Temel filminin çekimlerine çok az kaldı. Her yazdığım Karadeniz komedisinde rol alan İsrafil Köse'siz ilk filmim olacak. Onun rolünü yeniden düzenlerken çok zorlandım. Birkaç hafta elim varmadı senaryoya. Ama filmde İsrafil'i en iyi şekilde anarak, onu yaşatmaya çalışacağız.

Yine de Don Kişot olmak lazım

Don Kişot olmak için yola çıkan pek çok insan evine Sancho Panza olarak döndü. Ama olsun, kitaplarda yazılan şeylerin doğru olduğuna inanmak lazım. Çünkü hayat hala çok kötü.