28 Şubat 2015 Cumartesi

Yaşar Kemal'in paltosundan çıktık!

Rus edebiyatının Gogol'den sonra gelen ustaları "Hepimiz onun 'Palto'sundan çıktık" der. Gogol'ün Palto'sunu önemsemeli ama bu topraklardaki paltoları da bilmek lazım. Biz de Yaşar Kemal'in İnce Memed'iyle, Ağrı Dağı Efsanesi'yle, Demirciler Çarşısı Cinayeti'yle, Teneke'yle bu toprakları ve insanını tanıdık, sevdik.

24 Şubat 2015 Salı

Çarşı Pazar filmi 27 Şubat'ta sinemalarda

Yönetmenliğini Muharrem Gülmez'in yaptığı, Erdem Yener, Ayhan Taş, İlker Aksum ve Deniz Oral'ın oynadığı filmin beni daha yakından ilgilendiren yanı 5 gram da olsa üzerinde emeğim var diyebileceğim Eray Akyamaner'in senaryo ekibinde olması... Seyrettim, Düğün Dernek kadar güldüm, bu kadarını söylüyorum. Gişesi de benzesin dileğiyle...

22 Şubat 2015 Pazar

Sebahat ve Melahat / 17 Nisan'da Sinemalarda



Seymen Aydın ve Adem Yılmaz'ın hem yazıp hem de oynadıkları sinema filmleri geliyor...

3 Şubat 2015 Salı

Laz Marks Emice'den inciler...

* Pokkiyen Kapitalizum hepumuzi gençluk manyaği yapmiştur. Daha taze, daha gergin değilsan siçtun. Bi 50 yil daha markajsuz kalursa gadunlar silikon vadisine, erkekler da ‘Zombi’ye donecek.
* Kapitalizumun savaşlarla, krizlerle sopaladuği insan evladi, insanluktan çikmaktadur. Yakinda evrim geçurup kuyruk ve pençe sahibi olursak şaşurmayun.
* Kapitalizum herkese bir şeyler satmak zorinda olduğuni belletmiştur. Artuk ne buldiysan, pazara bir şey sürecesun. Sür, yoksa seni surerler.
* Netceğuk Hasan merak etmiş, "Sosyalizum gelduğunde pangalar kalkacağina göre, Ziraat Türkiye Kupasi'na ne ad verilecek?" La dedum, dert ettuğun şeye bak, Fadime Kupasi deruk oğa.
* Evladum, ben bir diktatorluk reçetesinden değil, hamsi gibi özgür, huzurla yüzebilmekten bahsettum. “Amerika ne pok yersa onunla yarişun” demedum.