8 Haziran 2017 Perşembe

22 C

1976-77 Kabataş Erkek Lisesi, Ortaköy. Pazartesi, "Çiçeği Burnunda Karikatürcüler" günü. Oğuz Aral, karikatürlerimize bakıyor ve sadece karikatürle değil, doğayla, politikayla, sanatla, psikolojiyle ve sporla ilgili (bir daha profesyonelken bile dinleyemeyeceğimiz) yapıtaşlarımızı oluşturan bilgiler veriyordu. Bir keresinde karikatürüm yokken bile gitmiştim Cağaloğlu'ndaki Gırgır binasına. Oğuz abiyi dinlemek çok özel bir şeydi çünkü. Kabataş'taki eğitim akşam 5'e kadar sürüyordu ama şansıma edebiyat öğretmenimiz Gırgır okuru, halden anlayan biri. Son derste izin verir, "Sen git Okumuş..." derdi. Ortaköy'deki duraktan Gırgır'a gidebileceğim iki hat vardı. Biri direkt derginin önünden geçen Fatih-Ortaköy, diğeri Bebek- Eminönü hattı. Yani 22 C. 22 C'yi niye daha çok severdim; çünkü Eminönü'nde inince (Sirkeci'deki) Konyalı'da limonata içip, fırın sütlaç yiyebiliyordum. Cağaloğlu yokuşundaki bütün kitapçı vitrinlerine bakabiliyordum. Dönerken geç olduğu için kapanmış oluyordu her yer. İnternette bir fotoğrafını görünce eski bir dostla karşılaşmış gibi oldum.
Sözlerimi A. Kadir'le bağlayayım;

                                           Bir Beşiktaş tramvayı geldi aldı beni
                                          bir Beşiktaş tramvayı götürdü sana...

3 yorum:

  1. yılmaz bey iyi günler.. ben rahmetli israfil köse'nin askerlikten arkadaşıyım. (bedelli, Aydın) kendisiyle geçen yıl haziran ayında Rize'de karşılaşmıştık. ben bir süre oyunculuk yaptım ama uzun süredir bağımsız senaryo yazıyorum. bundan israfil'e bahsedince bana sizin isminizi verdi ve iyi bir komedi senaryosu aradığınızı da söyledi. ardından taxiyle arkadaşı yanımıza gelince telefon numarasını bırakıp istanbul'da görüşmek üzere ayrıldık. istanbul'a gelince de daha görüşemeden o üzücü kazada vefat etti. bunun şokuyla sizinle irtibata geçmek için harekete geçemedim. ama yarım kalan bu işi tamamlamak istiyorum. yılmaz bey,elimde 5 tane hazır bitmiş senaryo bulunuyor. bunlardan biri keloğlan geleneğine uygun yazılmış mamo ile şakir adlı komedi senaryosudur. mümkünse sizinle irtibata geçmek isterim. selamlar saygılar.. mustafa kurtuluş.

    YanıtlaSil
  2. Mustafa merhaba. İsrafim kardeşimi sizin vesilenizle bir kez daha rahmetle anayım. Son bir yıldır hem Sümela'nın Şifresi, hem de Oflu Hoca serilerini aralıksız yazıyorum. Bir de sırada bekleyen kendi filmim ve oyunum var. Bu yoğunluk yüzünden bir başka senaryoya bakacak zamanım yok inan ki. Ama bana mail adresini gönderirsen, benden proje isteyen yapımcılara senin senaryolarını önerebilirim. Direkt senle irtibata geçebilirler.
    Kolay gelsin, iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginiz için teşekkür ederim yılmaz bey..projelerinizde başarılar dilerim. gişeleri bol olsun. mail adresim ; aslan7078@windowslive.com tekrar selamlar, hayırlı çalışmalar. görüşmek dileğiyle. mustafa kurtuluş

      Sil