19 Eylül 2019 Perşembe

Eşşeğun onde gideni - 4

Geçen gün çarşuya indım. Baktum Patapat Süleyman’la Lelipop İhsan tartişiy. İlkin “Unal  Hoca niçun Suturiç'i ilk 11’de oynatmay?” tartişmasi zannettum. Fakat biraz kulak kabartinca politik bir tartişma olduğuni anladum. Patapat Suleyman, kendisinun neden zengin, Lelipop İhsan’un neden yoksul olduğuni “Benum atalarum daha çalişkandi" diye açuklay. Akli sira “Ağustos Boceği ilan Karinca” hikâyesini insanluk tarihine uyguliyacak. 
Bilinmeyen çok eski zamanlarda, dünyada farkli nitelukte insanlar yaşamaktaymiş. Patapat Suleyman’un atalari çalişkan ve tutumliyken, Lelipop İhsan’un atalari da tembelmiş, nur içinde yatsunlar. Suleyman’un atalari, yavaş yavaş zenginluğun bütun çeşitlerini biriktururken, Lelipop İhsan’un atalari ise ense yapup yoksul kalmişlar.
La koloti kafali Suleyman, kapitalizumun kökenleri üzerine anlattuğun bu masalunla yeni doğmiş bir hamsi yavrusini bile kanduramazsun. Sulalenun hirsuzluğuni kro-manyona, homo sapiense ihale etmağa çalişma. Seni da, babani da, dedeni da taniyiruk. O tükkani, o tekneyi, o finduk bahçesini hangi entrikalarla, hangi ihalelerlan ele geçurduğunuzi bilmeyen mi var? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder