21 Temmuz 2021 Çarşamba

Gusanos Lech Walesa

“Doğu Avrupa'da sosyalizmin çözülüşünün en önemli aktörlerinden biri olan Polonya eski Başkanı Lech Walesa, Küba'da kısa süre içerisinde sosyalizmin yıkılacağını iddia etti. Miami'de bulunan Küba'da İnsan Hakları İçin Vakıf adlı kuruluşun kişi başı 100 $'a bilet sattığı bir öğle yemeğinde konuşmacı olan Walesa, dünyanın kalanına Küba'yı gerçekleriyle görme ve bir turist gözüyle değerlendirmeme çağrısı yaptı.”
Vay tarih baba vay, sen şu sarkık bıyıklı, komünizm düşmanı Leş Walesa'yı ne hallere düşürdün. Resmen eski sinema ve gazino yıldızları gibi olmuş adam. Hani gözden düşüp, Anadolu’da salaş bar ve pavyonlarda konsomatrislik yapan ablalar olur ya, onlardan.
Bir aralar da Şili’deki faşist cuntayı tezgahlayan ABD Eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger doları bastıranın kahvaltısına katılıp, komünizmin ne kadar kötü olduğunu anlatırdı. Bizim denyo sermayemiz ve sağcılarımız da parayı bastırıp bu kasapları dinlerdi.
Bir insanın solcu – sosyalist olmasına gerek yok, vicdanı kapitalizm tarafından tecavüze uğramamış olması bile yeterlidir; Küba’nın neyi başardığını görmesi için.
Bu sırtlanlar, kapitalizmin çivisi çıktığı bir dönemde bile hala utanmadan o masadan o masaya koşturup, birilerinin daha beynini kötü yola düşürmek için hikaye anlatabiliyorlar.
(Eski bir yazımı hatırlayıp yeniden düzenledim ve tabii ki Lech Walesa’yı özellikle Leş diye yazdım.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder