8 Temmuz 2010 Perşembe

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 45

Müfit Can Saçıntı, Ben ve Kırmızı Kalem
Aranan adam Müfit Can Saçıntı ile Twitter sohbetlerimizde bir çok benzer noktamız ortaya çıktı. Mesela O da bir Balkan göçmeni kızıyla evli ben de, o da gezgin bir memurun çocuğu ben de. Hani olaylara baktığımız noktanın yakınlığından mıdır bilmem kanım çok ısındı Müfit Ağabey'e. Ha bir ortak noktamızda kırmızı kalemden çektiğimiz sıkıntı.
Askeri Okul'da rutin dolap kontrollerinden birinde yazlık rugan ayakkabım ile kışlık rugan ayakkabımın yerleri yanlışmış. Kontrolü gerçekleştiren bölük komutanım derhal talimatlara uygunsuz hareketten savunma kağıdımı gönderdi.
Askeri yazışmalarda siyah tükenmez ya da dolma kalem kullanma mecburiyetinden ne kadar bilgili olsam da, cezadan kaçar yolumun olmadığını bildiğim için cebimdeki kırmızı tükenmez ile, "Suçum sabittir, gereğinin yapılmasını arz ederim" gibi klişe bir cümle ile savunmamı yazıp geri iade ettim.
Cevap gecikmedi, "Üste saygısızlık, emirlere itaatsizlik, askeri yazışma usullerine aykırı hareketten disiplin kuruluna sevk."
Gelen cevaba şok olmuştum, sonraki abuk sürece girmeden, Müfit Ağabey ile olan alakasına geçeyim. Bu mantık askeri sivil ayrımı yapmıyormuş. Buna benzer bir olaydan o da sivil lisede disipline sevk edilmiş.
Şunu anladım ki kırmızı renk, tüm sistemleri ciddi anlamda rahatsız ediyor.

2 yorum:

  1. Atılgan'cım bu yazı bana sürpriz oldu. Burda okumak, twitter'da okumaktan daha çok keyif veriyo. Hele de Yılmaz okumuş'un sitesinde:)... Ancak detaylar da bile dürüstlük ve hakkaniyet adına şunu söylemem lazım: Ben KIRMIZI KALEM HAKARETTİR! diye sıkı bi fırça yedim. Kulağım da çekilmiş olabilir. Sonrasını hatırlamıyorum:)... Ama doğruya doğru disipline sevkedilmediğimi hatırlıyorum:) Müfit.
    not: bu arada yılmaz okumuş da twitter'a gelsin artık. Olmadı, laz marx babayı göndersin:)

    YanıtlaSil
  2. Müfit Can Saçıntı kardeşim beni her platformda itirafa zorluyorsun:) Efendim, başta Lazkapitalblogspot olmak üzere, bu sitenin de kurucusu kendisidir. Ben, Müfit olmadan sanal alemde bir tur bile atamam. Yani, twitter'a da giremem, Laz Marks Emice'yi de yollayamam.
    Türk ekonomisi dışa, ben de sanam alemde Müfit'e bağlıyım. Ama ömür boyu Müfit gibi bir dosta bağımlı yaşamaya razıyım.
    Aç bir hesap Müfit babaaaaa!..

    YanıtlaSil