2 Eylül 2009 Çarşamba

Sakızı önce siz çiğneyip, bi sakinleşin...

Alın verin, ekonomiye can verin
"Deniz Gökçe, Yaman Törüner, Akın Öngör ve Meliha Okur’un rol aldığı kampanya filmlerinde, küçük esnafın ağzından, “Bir küçük sakız almak bile ülke ekonomisine olumlu katkı yapar” mesajı veriliyor." (Gazeteler)
Ülke yer altından yer üstünden, 4 koldan soyulur... Bankalar kendi patronları tarafından milyarlarca dolar hortumlanır... Rüşvet, yolsuzluk, vurgun talan bir ekonomi biçimi haline gelmiştir adeta... Bizim holding sosunda marine edilmiş ekonomistlerimiz, bütün bunların normal olduğunu, tapındıkları 'piyasa'nın diliyle açıklarlar. Kah yerli burjuvazi 'sermaye biriktiriyor', kah 'kapitalizm bağırsaklarını temizliyor' derler ve krizde bile yüksek maaşlarına bir halel gelmeden yollarına devam ederler.
Yayalara yeşil ışığın yandığı bir anda, bir yaya karşıdan karşıya geçerken hızla gelip çarpan bir araba düşünün. Bu beyler, yerde yatan yaralıyı değil, arabayı dert etmektedir. Aman, farına bir şey oldu mu? Kaskosu var mı?..
Alayı sosyal Darwinist olan (hadi Darwin'e ayıp olmasın) 2009 model Malthus olan beylerimize ölmüş olan ekonomimizin .ötüne pamuk tıkamayı öneriyorum.
Sloganımız da şu; "Pamuğu tıkıyorsun, emperyalist - kapitalist ekonomiyi gömüyorsun!"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder