23 Ocak 2011 Pazar

Laz Marks Emice 200. maçını İstanbul’da oynuyor.

27 Ocak’ta 200. maçını tamamlayacak olan Laz Marks oyunu, iki dolu dolu yıl geçirdi. Her oyuna yeni bir maç gözüyle bakan Laz Marks, oligarşinin kalesini gol yağmuruna tuttu.
Bu topraklardaki en uzun soluklu politik stand-up olan oyun, 60 bin seyirciye ulaştı ve taraftar kitlesini gün geçtikçe çoğalttı.
Geçtiğimiz Ekim ve Kasım ayında Avrupa’da dolaşan Laz Marks hayaleti şimdi yeniden İstanbul’da.
Haldun Dormen Sahnesi’ndeki maç için kampa giren Laz Marks Emice, 200. oyun hakkında şunları söyledi; “Paçilar, uşaklar... Yine bir maç zamani geldi. Bazilari, ‘Muhteşem demokrasimuz hakkinda ileri geri konişup durma da emice...’ deyi. Bazi liboş kafalar; ‘Yeter daa, bikmadun mi bu kadar maçtan? Hep oligarşiylan, finans kapitallen uğraşmaktan gina gelmedi mi? Pirak artuk hau maçlari, yoksa mahkeme koridorlarinda hayatun sonlanacak. Cörmeyi misun AÇP yeni dönemde de iktidar. Sen da biraz, - Ben ettum, sen etma Recep bey - desan, aha iki ihale alsan, dabıl yol yapsan, 2b’den faydalansan, habu AÇP denilen şirkete girsan çok eyi olur. Yav kendini düşünmeyisan bari çoluğuni çocuğuni düşun daa.’ diyenler var… Ben bunlarun hepisine birden deyirumki; canumi sıkmayun daa!.. Ula beni Adem Simit’lan mi karişturdunuz? Televole iktisatçisi mi sandunuz? Ula ben Laz Marks Emiceyim daa, bu liboşlara pabuç birakmam. Bunlarun 2b’sine da, 4c’sine de karşuyum. Tek kurtuluş yoli vardur, o da ezilenlerun, halkun iktidara gelduği demokratik halk cumhuriyetidur. Bu sömüri, bu adaletsuzluk devam ettuği surece, biz da maçlara devam edeceğuk. Halen bizum maçlara celmediysanuz, aha size bir firsat daha. 27 Ocak Perşembe akşami, celun trübünleri doldurun da iyi bir maç yapalum. Çarşı, Tekyumruk, Aslanpenchesi, Fenerbahche, Kemenche ve Trabzonsport taraftarlarini kesinlukle bekleyirum. Şuni da bilmenuzi isterumki, epey yeni hikayalerum var. Güleceğuk eyleneceğuk, habu bozuk düzeni kendi sahasina hapsedeceğuk. Haa, unutmadan deyim, habu maç kameraya alinacaktur. F tipi emniyet tarafindan değul, bizim uşaklar tarafindan. İsteduk ki, 200 oyinun galasinda her şeyi kaydedup, ölumsüzleşturelum.”

Yazan : Yılmaz Okumuş
Desen : Tuncay Akgün
Sunan : Haldun Açıksözlü
İrtibat ve organizasyon : Alper Küçükdevlet
27 Ocak Perşembe 20:00 23:00
Yer : Haldun Dormen Tiyatrosu
Ergenekon Caddesi İdil Pasajı
İletişim ve davetiye için Leman Kültür Merkezi
0 212 292 95 65 – 0 554 738 36 90

3 yorum:

  1. ankaraya geldiniz, gittiniz, bi kahvemi içmediniz.. :(((

    YanıtlaSil
  2. Ankara'ya oyunla birlikte yakın zamanda gelmedik. Sadece ben, o da bir kaç saatliğine geldim ve hemen döndüm. Benim forma sözüm gibi senin kahve sözün de kayıtlara geçmiştir. :) Zamanı bilemem. Ankara'ya ya da İstanbul'a gelen haber verir.

    YanıtlaSil
  3. Hey I am so thrilled I found your website, I really found you by mistake,
    while I was searching on Google for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a remarkable post and a
    all round entertaining blog (I also love the theme/design), I
    don’t have time to browse it all at the moment but I have
    saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be
    back to read more, Please do keep up the excellent b.

    my homepage: Bench Craft Company advertising slogans that rhyme

    YanıtlaSil