7 Aralık 2009 Pazartesi

Laz Marks Emice'ye soruşturma

Yılmaz Okumuş’un yazdığı, Haldun Açıksözlü’nün canlandırdığı, Tuncay Akgün’ün desenini çizdiği Laz Marks’a soruşturma açıldı.
2 Haziran’da Rize’de valiliğe ait kültür merkezinde oynanan oyunda, Başbakan Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiği gerekçesiyle savcılık tarafından inceleme başlatıldı.
Laz Marks Emice’yi sahnede canlandıran Haldun Açıksözlü, oyunda soruşturmaya konu olan bir Tayyip fıkrası anlatıyor.
Fıkradaki Tayyip Rizeli’dir, Kasımpaşa’da büyümüştür ve annesinin adı da Vesile’dir. Fıkra şöyle; Bir gün Vesile Ana Kasımpaşa’da bakkala alışverişe gider, bakkal mahallenin çok eski bir esnafıdır. Yaşlı bakkal Vesile Ana’yı görünce başlar yakınmaya; “Nasıl bir evlat ettin, böyle başbakan olur mu? Enflasyon bir yandan, işsizlik bir yandan öldük da… Böyle idare mi olur, böyle yönetim mi olur?” Vesile Ana bakkalın sözünü keser ve der ki; “Bakkal efendi hatırlar mısın tam elli yıl önce sana gelmiştim ve senden borç para istemiştim.” Bakkal hatırladığını ve parası olmadığı için ona istediği borcu veremediğini söyler. Vesile Ana da der ki; “O borç para ne içindi bilmek ister misin, o para kürtajın parasıydı, der.”
Soruşturma üzerine görüşlerini aldığımız Haldun Açıksözlü, “Başbakanımıza hakaret etmişim. Oysa ben politik stand-up yaptığımı, bu nedenle hiciv ve yergiden yararlandığımı ancak kişisel olarak kimseye hakaret etmediğimi belirttim ve uzlaşma istemediğimi de özellikle ekledim” dedi.

3 yorum:

  1. I like the valuable info you supply to your
    articles. I will bookmark your blog and check once more
    right here regularly. I'm reasonably certain I'll be told plenty of new stuff proper here!
    Best of luck for the next!

    my website :: Bench Craft Company advertising laws

    YanıtlaSil
  2. Greetings! Very useful advice in this particular post! It's the little changes that will make the most significant changes. Many thanks for sharing!

    My homepage ... Bench Craft Company advertising agencies in chicago

    YanıtlaSil
  3. If you want to obtain much from this article then you have to apply these strategies to your won webpage.


    Also visit my blog post ... Bench Craft Company advertising agency names

    YanıtlaSil