5 Eylül 2009 Cumartesi

Adli olmayan Tıp

Güler Zere'ye özgürlük istiyoruz
Elbistan Kapalı Cezaevi’nde, tutukluluğunun 14. yılında kansere yakalanan Güler Zere; geciken teşhis, tedavi sırası ve mahkum koğuşunda yer bulunamaması gibi gerekçelerle tedavisi gerektiği gibi yapılmıyor.
Zere’nin damağı alındı. Sadece sıvı besinlerle beslenebilen Zere, cezaevi koşullarında ‘beslenemiyor’, radyoterapi ve kemoterapisi de bu koşullarda sürdürülmeye çalışılıyor.

Şirin'e tahliye, Zere'ye koğuş
Adana Adli Tıp ve ana bilim dalı başkanlığı tarafından ayrı ayrı düzenlenen raporlarda Güler Zere'nin derhal tahliye edilmesi gerektiği belirtilmiş olmasına rağmen, İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi Güler Zere için “İleri düzeyde kanser hastası ama hastane koğuşunda kalabilir” raporu verdi. Oluşan kamuoyu baskısıyla Adli Tıp Kurumu'nun 27 Ağustos'ta yaptığı Genel Kurul toplantısından da erteleme kararı çıktı. Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Dairesi ve başkanı Nur Birgen daha önce verdikleri pek çok kararla tartışma yaratmıştı. Özel Harekât Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin’e Susurluk davasından hüküm giydiğinde “Sürekli hastalığı var” raporu vererek af yolunu açan daire ve Birgen, ölüm orucu sonrası wernicke korsakoff sendromuna yakalandığı için tahliye edilen 16 tutuklu ve hükümlüye ‘Cezaevinde yaşamını sürdürebilir’ raporu vererek onları yeniden cezaevine gönderen kararı nedeniyle de haber olmuştu. Nur Birgen'e hazırladığı raporlar nedeniyle Tabip Odası tarafından 4 kez meslekten geçici men cezası verildi.
Solvideo Ekibi olarak biz de sesimizi katıyoruz: Nur Birgen istifa, Güler Zere'ye özgürlük (solvideo.org)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder