7 Eylül 2009 Pazartesi

Sosyalist Obama, solcu Baykal


ABD Devlet Başkanı Barak Obama, ilk ve orta okulların açılışı sırasında öğrencilere seslenecek. Bugün Virginia eyaletindeki bir lisede yapılacak konuşmanın içeriğiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Cumhuriyetçiler’in, “Obama’nın bu şekilde kamu fonlarını kullanarak sosyalizm propagandasıyla öğrencilerin beynini yıkayacağı” iddiasında bulunması, öğrenci velilerinin büyük tepkisini çekti.
Bilinç yamulması
Demek ki bilinç yamulması sadece biz Türkler'e has değil. Ortalama Türk'ten daha çok protein tüketen ABD orta sınıfı da yamulabiliyor. Ortak yanlışıdır muhafazakar Türk seçmeninin; Baykal'a solcu demek, 'Sol'a oy vermem, diyerek Baykal'a oy vermeyeceğini belirtmek.
ABD orta sınıfı da, Obama'nın sağlık sorunuyla ilgili minicik bir önerisinde ayağa kalkıp, "Bolşevikler geliyooor!.." diye feryadı basmıştı. Şimdi de öğrencilere seslenmesinden korkup, "Eyvaaah, Obama sosyalizm propagandası yapacak." diye tepki koyuyorlar.
Sermayenin Obama'sı
Yurtsever Arapların Bush'tan bile daha tehlikeli gördüğü, Afganistan'a daha çok asker isteyen, Honduras'taki darbeyi destekleyen, Latin Amerika'daki gelişmelerden korkup, Kolombiya'ya üs açmaya çalışan, kartellerin, sermayenin adamı Obama'ya sosyalist diyorlar.
Ordunun Amerikancı kanadıyla, sermayenin taşlaşmış yanına yaslanarak siyaset yapan Baykal'a solcu demek mi daha inonik, yoksa Obama'ya sosyalist demek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder