28 Eylül 2010 Salı

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 50

Şerefsiz Düzenin Sözde Başarılarına İnat Şerefli Mağlubiyet Mutlu hayatın gizemi, doğru yolun teminatı "şerefli mağlubiyetlerdir", sözüne çokça takılmaya başladım bu aralar.
Bu durumun aksi olarak ta şunu söyleyebiliriz ki, tesadüfi başarılardır bizi büyük felakete sürükleyen.
Öyle anlar var ki hayatımız da, çok didiniriz çabalarız, tüm gücümüzle mücadele ederiz, ama bir türlü sonuç alamayız. Bunun ötesinde yolun başında koyduğumuz hedefin çok başka yerlerinde hiç te hesaplamadığımız ağır mağlubiyetlerin ortasında buluveririz kendimizi.
Öyle bir noktadır ki orası, bazen hayat tüm anlamını yitiriverir. Tüm yakın olduğumuzu düşündüğümüz, dost olduğunu sandığımız insanlardır, hatta babalarımız, analarımız, eşimiz çocuklarımızdır suçlu. Sizi bu yolda yanlız bırakmışlardır, yüz üstü bırakmışlardır sanırsınız ve öfkenizi onlara kusarsınız.
Bu anlardan çıkmanın tek şartı vardır; kendinizi sorgulamak bu kırılma anını vazgeçiş olarak görmektense, olması gereken tecrübe olarak algılayıp yola devam edebilmek, tüm enerjiniz ve yaratacağınız ekstra sinerji ile hedefe odaklanmaktır.
Bu süreci böyle yaşamakta aslında şanslısınızdır, neden mi? Bir de tesadüfi başarılar vardır ki hayatta en tehlikelisi budur işte. Morfin etkisi yaratırlar, insana doğru işler yaptırdığını zannettirir bu başarılar. Hataları bilseniz bile önlem alamazsınız, daha iyisini yapmak isteseniz bile yapamazsınız. Sarhoşsunuzdur çünkü, etrafınızda dalkavuklar beliriverir hemen. Övgüler sarmıştır etrafınızı, bolca yalancı dost sarmıştır etrafınızı ve hatta başarıdan nemalanmak isteyen asalaklar, şeytanlar!
Hayat çok basittir, içinde öyle karmaşık matematik formülleri barındırmaz, çözümler hemen yanıbaşınızdadır. Çünkü Einstein'ın dediği gibi mevcut problemleri üreten ta kendinizsinizdir, çıkışta sizdedir. Burada önemli olan problem üreten düşünce yapınıza ufak tefek rötuşlar yapmaktır, ama kendi virüslü beyninizle o antivirüsü geliştirmeniz mümkün değildir, destek almalısınızdır.
Umarım hayat sizi doğru insanlarla karşılaştırır en doğru zamanlarda, o insanlarla sürekli ve doğru beraberlikleriniz olur umarım.
Unutmayın hiç bir büyük galibiyet tek başına alınamadı, hep bir ekip vardı perdenin arkasında ve süreç içerisinde ciddi problemler yaşandı, defalarca dibe vuruldu, kaybedilmeyen umut getirdi zaferi.
Kuvvetli bir "biz" olabilmek adına yaşıyoruz bu dönemi, ve biliyoruz ki başaran üstesinden gelen bu düzenbazların düzenini yıkacağız sonunda. Bu yaşananlar maçın kırılma anlarıdır, sakın düzenin denize düşen yılana sarılır yalanına kapılmayın, iyi gibi görünenler aslında gördüklerinizin ters yüzüdür sadece.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder