4 Eylül 2010 Cumartesi

Kıçi açukta kalmiş bir teoricuk : Halk kapitalizumi

Bu teoricuğe göre; kapitalist düzende, işçi ucretleri oyle hızli artacak ki, işçilerle kapitalistler arasindaki sinif farklari tamamen silinecek. İşçi, kendi ucretiyle bir araba, bir ev, hisse senedi satun alacak, para birikturecek, hem da birçok işletmenun kârina katilacak.
İdris, gülme uşağum, ayiptur daa!.. Adamlar sen inanasun diye teoricuk üreteyiler, sen işun girgirindasun.
Bizum Pilita İsmail ne yapsa beğenursunuz, her gün yüksek dozda bu yalanlara maruz kalduği içun uşağun kafasi karişmiş. Evinun balkoninda yakaladuği hirsuza, “Kolay gelsun müteşebbis abi. Rahatsuz olma, sen çaliş. Çaliş ki, sermaye birikturup rekabet gücuni artur ki bize iş sahasi açasun.” deyup, bir da sigara ikram etmiş.
Efendum, bunlarun amaci; emekçi halkun kafasini karişturmak, gerçek halk iktidarini kurma yolinda emekçileri silahsuzlandırmak ve kapitalist sistemun kötiluklerinun durduk yerde yok olacağina inandurmaktur.
Bu yalanlari, 3. Dünya’nun yağmasindan payini alan, ABD ve AB’nun orta siniflari dinleyebilur ama bizum uşaklar açluktan kaval çalayi. Kemirecek bayat ekmek bile kalmadi.
Bazen uzun lafa gerek yoktur, bizum Annaymisun Nihat’un akli bu ‘halk kapitalizumi’ teoricuğine yatmamiş pek, “E peçi, herkes kapitalist olursa kimi soyacağuk Laz Marks Emice?” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder