27 Eylül 2010 Pazartesi

Yüksek Kapitalist Şura

Yüksek Kapitalist Şura 2 medya yöneticisi, 2 reklamci, 1 adet hüçümet görevlisinden oluşur. Bunlarun görevi; halkı, Pavlov’un çöpeği gibi şartlı tüketici haline getirmektur.
Manifestolari şöyledur; “Ey Türk Halki!.. Sabahın körinde çikacasunuz sokağa, dalacaksunuz beyuk alişveriş merkezleri ve grosmarketlere, kapanana kadar satın alacaksunuz. Gerekli - gereksuz gibi bir ayirum yapmadan ne pok bulursanız tepeleme alacaksunuz.”
Nee? Paranuz mi yok? Ula bir silkelesem hepunuzun üzerinden en az 5 tane kredi karti dökülür. Ee, ne durayisinuz, yüklenun kredi kartlarina. “Limitler doldi, bittuk, tükenduk” der gibisunuz. Olsun efendum. Ticaret durmamali, çarklar dönmeli. Kapitalist sistemde para edecek bir şeyunuz mutlaka vardur.
Geçen ramazan bayraminda Yüksek Kapitalist Şura, “Bayramda Alışveriş Merkezleri Kapanmasun” kampanyasi başlatti. TV’de alt yazı geçurerek “Bitsun bu komunist uygulama” diye serzenişte bulundi.
Ula yayuk ağızlılar, siz önce komünist demesini öğrenun.
Sanki Türkiye bir süre komünizmle yönetilmiş de bu uygulamalar sona ersun diye feryat figan ediyiler.
Efendum bunlarda alışveriş merkezi seviciliği başlamıştır. Günün bazı saatleri Akmerçez’un, Cevahir’un ve Profilo’nun duvarlarini şehvetle yaladuklarini tahmin etmekteyim.
Bu kot kafalilar çarpık, anti demokratuk ve istifçi üretimleriyle, tüketimi belirlemeye çalişiyiler. Oysa, tüketicilerun bilinçli olarak ifade ettukleri gereksinimleri (ve demokratik olarak yerleşmiş öncelukleri) üretimi belirlemelidur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder