20 Eylül 2010 Pazartesi

Laz Marks Emice yine sahalara çıkıyor!

9 Ocak 2009 günü Leman Kültür'de başladığımız maçlar hızla devam ediyor.
20 aylık serüvenimizin dökümü şöyle; Anadolu ve Mezopotamya'da tam 110 bin kilometre, 187 maç, 55 bin seyirci, bir dava ve üç soruşturma.
Bu dava ve soruşturmalar aynı zamanda “12 Eylül referandumu” ile ülkemize gelen demokrasinin ölçütü olmaktadır.
İlk ve tek politik stand-up olan “Laz Marks”, egemenlerin pek hoşuna gitmedi. Bu nedenle de sürekli bir baskı altına alma çabası içindeler. Salon vermemeler, sürekli kamera kaydı (savcılığın özel talimatıyla çekim yapılabiliyor artık) yapmalar, soruşturma açmalar gibi…
Bütün bu engellemelere rağmen yola devam edecek olan Laz Marks Emice, bu sezon maçlarına Rize Adliyesinde başlıyor. 28 Eylül günü olan duruşmada, “Başbakana hakaret suçlamasıyla” yargılanacak.
Amasya'da da hakaret suçlamasıyla açılan soruşturmanın yanında, Çorum’dan 301. madde (Türklüğe hakaret) soruşturması ve Tunceli’den de suçluyu ve suç örgütünü övmekten bir soruşturma açılmıştır.
20 Ekim'de Avrupa’ya yapacağı turneye hazırlanan Laz Marks Emice bolgumuza şu açıklamayı yaptı; “Bacilar, uşaklar bilduğunuz cibi maç sahalarumuza sürekli yeni alanlar katilmaktadıur. 120'ye yakin il ve ilçenun tiyatro salonlari, alanlar ve meydanlardan sora artuk adliye koridorlarinda da maçlara çikacağuk. Bu maçlar deplasman sayilduği içun çok seyirci hakkumuz yok. Az olan seyirci desteğine rağmen bu maçlarda da şiarımız; oligarşinu ve işbirlikçilerinun kalelerine, golleri atmaktur. 12 Eylül de “Demokratik A-K-P yasası” geturenler, muhalefete tahammül edemeyiler. Onlar içun tek muhalefet tarafli yayin organlaridur. Biz de bilinmesini isteruk ki, herçes safını bilsin. İşçiler emekçiler kardeş, kapitalist emperyalistler kalleştur. Bizler gücumuzi Pasifik ötelerinden değil, Anadoli’nun ve Mezopotamya’nun halklarindan alayruk. Ha bu yönetenler demek isteyi ki; Kürtler, Aleviler, Çingeneler, Ermeniler, Lazlar, Komünistler ve diğerleri olmasa “demokrasimiz” beyaz bir sayfa gibi tertemiz kalacak ve ülkeyi yönetmek çok kolay olacak. Şunu unutmayun ki maç sahada kazanilur. Haçan cördüğünüz cibi sahaları terk etmedik, maçlara devam edeyruk... Tabi sizlerun da desteğunuzlan ha bu maçlari kazanabiluruk.”
Laz Marks Emice, Laz Kapital 2 kitabından ve gelişen yeni olaylardan beslenerek oyunu yenileyecek ve gösterilerine devam edecektir.

Laz Marks (Politik stand - up)
Yazan: Yılmaz OKUMUŞ
Oynayan: Haldun AÇIKSÖZLÜ
Desen: Tuncay AKGÜN
Genel Koordinatör: Alper KÜÇÜKDEVLET
0212 254 89 30- 0554 738 36 90

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder