1 Eylül 2009 Salı

İsa'nın Atletleri, Fettullah'ın Fanilaları, Livorno'nun Tribünleri





"Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şubesi Başkanı Ali Hoşfikirer, "Son yıllarda partizan olmayan, tarikata ve cemaate girmeyen antrenör iş bulamıyor" sözleriyle cemaat örgütlenmesini gündeme getirmişti.
Milli takımlar teknik direktörü Ersun Yanal’ın da tarikatçı olan futbolcuları ve özellikle Hakan Şükür’ü oynatmadığı için Gülen hareketi ile bağlantılı isimler tarafından istifaya zorlandığı ileri sürülmüştü.
Dünyada, futbolcular arasında dini örgütlenmenin en yaygın olduğu ülke Brezilya. Pentekostal Tarikatı'na bağlı olan birçok futbolcu, İsa’nın Sporcuları adında bir örgüte üye. Fenerbahçe’de forma giyen Alex, Daivid ve daha önce forma giyen Aurelio, Luciano Beşiktaş’lı Nobre, eski Galatasaray’lı Taffarel, Bayer Leverkusen’den Jorginho ve Paulo Sergio, Bayern Münich’den Ze Roberto ve Lucio ile Real Madrid’den Kaka dünyadan örnekler..." (sol.org)
Tribünler, Samast gibi katilleri, kafatasçı ve gerici siyasetleri destekleyen sloganlar atınca işler yolunda, keyifler keka... Ama bir Che posteri açılıp, 2 - 3 çatlak ses çıkınca hemen 'statlarda ideolojik pankart ve slogan yasağı' hazırlıyorlar.
Bu vesileyle başta Livorno'yu Türkiye'ye getirmek için kulüp yönetimlerine baskı yapan Adanademirspor taraftar grubu olmak üzere, Beşiktaş'ın sol memesinin altındaki kararmayan cevahir olan Çarşı'ya, Kemenche'ye, Trabzonsport'a, Fenerbahche'ye, Aslanın Penche'sine, Forza Livorno sitesine ve bilumum sol taraftar gruplarına selam olsun... Sermayeyle olan maç uzatmalara kalabilir, sigara içmeyin, devamlı antrenmanlı ve kondüsyonlu olun arkadaşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder