3 Eylül 2009 Perşembe

Konuk mizah yazarı: Haydar Işık / Hoş geldin ramazan, bir duble alır mısın?

Yukarıdaki başlık yazarını bağlar (yani beni). Sitenin sahibi, bekçileri ve sakinleriyle hiç bir ilgisi olmadığı gibi gerçek yaşam ve kişilerle de bağlantısı olup olmadığı arzu edilirse tartışılır. Gerekirse taraflar tartışmanın zeminini oluşturacak konunun kaynağı, yani dubleler eşliğinde bir masa etrafinda veya masanin altinda toplanip söylesirler. Esitlik halinde müzakere beser dakikalik iki bölüm halinde uzar ve penaltılara gidilir. Yine bir sonuç alınamazsa konunun hassasiyeti ve içinden çıkılmazlığı dikkate alınar ve mevzu değiştirilip, Münevver Karabulut cinayetine getirilir. Tartismacılardan biri; "Mustafa Sarp, Mehmet Topal, şehit yakının Linderot, Ayhan Akman varken, Mehmet Güven'in gönderilmesi isabet olmuş" derse, "Sittir lan, bu da şimdi konu mu?" diye tepki de toplar. Bir milliyetçi konuşmacının ansızın ve hiç konusu açılmamışken "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye bağırmasına muzip bir arkadaş "Şehitler Adanalıysa ölmezler, onlarda reekarnasyon var" der.
Arka sıralardan bir diğeri "Beyler beyler, açılım fiss çıktı. Hükümet üniTER kokuyor. Ayrıca AKP'nin Kürt açılımı; inşallah kart, inşallah kurt inşallah Kürt olarak tesbit edilmiş." diye ekler.
Son aldığımız haberlere göre de, bölgede taraflar tedirgin bekleyişlerini sürdürürken Diyarbekir halkı gelişmeleri düz koşu yaparak bekliyor. Diyarbekir halkı bu koşuyu toplu olarak yapıyor. Emarı çekilenler salonda, zamanında işkence görenler alanlarda, gün görmüş geçirmiş olanlar da zindanlarda mücadeleye devam ediyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder