5 Kasım 2009 Perşembe

Haydar Işık / Başaltı notları - 17

- tamam tayyipciğim acımıyacak. ağlama artık aç kolunu! simdi ablalar iğneni yapıcak, puff olmıyacak.. bak ülker çikolata inşallah. hadi uçan skorti de alacaz sana.

- turiste güler zere göstermeyin!

- wolsburg, wolswagen arabalarının üretildiği bir sanayi kenti. amblemlerinde de kurt sembolü var. dolayısıyla hem emperyalist sanayiciliği, hem de ülkenizin (ben almanım) milliyetçi hareketini anımsatan bir tarafı var. yani sevmediğim bir takım. besiktaş'ın wolsburg'a yenilmesine üzüldüm. hani çarşı faşizme karşıydı diye de içimden geçirdim. gerçi yıldırım demirören de ülkeyi sarıp sarmalayan bir tekelci değil mi? ve hatta daha da gerçisi, üç ya da dört büyüklerin başında elleri sömürüye bulaşmış kapitalistler yok mu? futbol kulüplerini spor ruhundan anlamayan eli paralı insanlar yönetmiyor mu? neyse ki bunları düşünüp rahatladım ve kendimce sloganlar ürettim; yaşasın futboldaki pele ruhu. yaşasın maradona, metin kurt ve adanademirspor. yaşasın luçesku'nun, "futbol parayla değil, beyinle oynanır" şiarı. sen çok yasa diyarbakırspor. haydi dersim haydi dersim haydi, tam zamanı tam zamanı şimdi. son olarak küba milli takımına ve madencilerin kurduğu schalke 04' e bundesliga'da başarılar dilerim.

- taş atan çocuklarla ilgili yasal düzenlemeler: iyi taş atan çocuklar, filistinli kardeşleriyle bir dostluk müsabakası yapacaklar. çocuklar diyarbakır ve silopi ağırlıklı bölgelerden toplanıp istanbul'a getirilecek. sırasıyla lunaparka götürülüp sallandırılacak. sallama işlemini özel timli ağabeyleri yapacak. attıkları taşlar kendi kafalarına vurulacak ki, ne kadar acıttığı anlaşılsın. aralarda havan topuyla oynamalarına izin verilen çocuklar daha sonra medya karşısında öpülüp sevilecek, basın görevlileri ayrıldıktan sonra, baklava çalmak suçundan tutuk evinde bulunan diğer arkadaşlarının yanına sevk edilecek.

- sudan devlet başkanı ömer el beşir sık sık türkiye'yi ziyaret ediyor inşallah...

- bu ömer el hasan'ı da var beşir'in, uluslararası insan hakları mahkemelerinde yargılanma ihtimali de varmış hayırlısıyla...

- türkiye bu adamı uluslararası mahkemelere teslim eder allahın izniyle...

- bu maç bitti. önümüzdeki bahislere bakıcaz.

1 yorum:

  1. Hepsi çok güzelde Bence tayyipe aşı olması için gemicik teklif etseydin daha çok sevinirdi
    Başarılarının devamı dileğiyle
    Kamil

    YanıtlaSil