29 Kasım 2009 Pazar

One minute değil ömür boyu

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chávez, Cuma günü yaptığı açıklamada Filistin halkının İsrail’e karşı mücadelesini desteklemek amacıyla Filistin’le diplomatik ilişkilerini bir üst seviyeye taşımaya karar verdiklerini açıkladı. Venezuela, Ocak ayında Gazze işgali sonrasında İsrail’le diplomatik ilişkilerini kesmişti.
Filistin lideri Mahmud Abbas’la görüşen Hugo Chávez, görüşme sonrasında “Filistin’e bir büyükelçi atamaya ve bir büyükelçilik açmaya karar verdik. Şu an bir maslahatgüzarımız var, ikili ilişkileri geliştirmeye dönük anlaşmamız çerçevesinde önümüzdeki günlerde bir büyükelçi atayacağız” dedi.
Cuma günkü toplantıda imzalanan işbirliği anlaşmaları arasında 20 Filistinli öğrenciye Venezuela’da tıp eğitimi bursu vermek de yer alıyor. Chávez, eğitim konusunda çok sayıda öneride bulunduklarını belirtti.
Venezuela lideri “Filistin halkının, Filistinlileri kırmayı, öldürmeyi ve yok etmeyi amaçlayan soykırımcı İsrail devletine karşı mücadelesinin yanındayız” diye konuştu. Chávez’in eğitim bakanına, tüm okullarda Gazze’nin dar sınırlarını gösteren bir haritanın dolaştırılması ve bu topraklarda bir buçuk milyon insanın toplama kampı koşullarında yaşadığının anlatılması talimatını verdiği öğrenildi. (sol.org.tr)

Bizim kolpacı Davos Fatihi'ni anmadan geçmeyelim. Bir dakika bile sürmemişti İsrail'e diklenmesi. İktidara gelmelerine ve iktidarda durmalarına yol açan yeşil banknotların sahipleri hemen ayarı vermişti Fatihimize... "Ben moderatöre demiştim o lafı" diye çark etmişti.
Emperyalizme karşı olmak öyle bir dakikalık bir iş değil tabii... Bir ömür boyu sürdürmek de bunların işi değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder