6 Ağustos 2009 Perşembe

Kıçi açukta kalmiş bir teoricuk : Halk kapitalizumi


Bu 10 vatluk kirpuk bıyıklidan önceki kirpuk bıyıkliyi hatirlayun… He da Turgut olanini deyirum. (Bunlarun birbirlerinden pek farki yoktur. İkisi da emperyalizumun kar zarar hesaplarini tutan ve haracinun düzenli olarak ödenmesinden sorumli olan, bir tür muhasebe müdüridur. Allahtan maaşlari yuksektur, çekilecek iş değildur yoksa.)
İlk kirpuk bıyıklinun zamaninda, yalnuz ve cüzel ülkemuz dört bir koldan soyulurken, “Açiz ula!..” diye bağiran halka, “Bağirup çağurup adamlarun şevkini kirmayun. Kapitalistlerumuz yabanci sermayeyle rekabet edecek sermaye birikimini sağlamaya çalişiyi. Haçan biraz daha dişinuzi sikup, bayat ekmek kemirun.” deyup, soyguni mazur göstereyidiler.
Noldi? Hiç bi pok olmadi. Çalan, çalduğiyla kaldi.
Şimdi fena halde façasi çizilen emperyalist kapitalizumun sarkuk liberalleri ve yeminli mali ideologlari, kapitalizumi eyi göstermek içun bir suri teoricuk ileri süreyi...
Akillari sira bizum Fadime’nun pislukleri halının altina süpurmesi gibi, kirizun etkilerini emekçi halkun altina süpurecekler.
Gevezeluk baş yarayi...
Bu fuşki suratlilar son zamanlarda "halk kapitalizumi" teoricuğinun altini yeniden isitmaya başladilar; kapitalizum tekrar tabana yayilacakmiş.
Halk kapitalizumi olur mi demayun, bir durup dinleyun daa!..
Efendum bu kıçi açukta kalmiş teoricuğe göre; kapitalist düzende, işçi ucretleri oyle hızli artacak ki, işçilerle kapitalistler arasindaki sinif farklari tamamen silinecek. İşçi, kendi ucretiyle bir araba, bir ev, hisse senedi satun alacak, para birikturecek, hem da birçok işletmenun kârina katilacak.
İdris, gülme uşağum, ayiptur daa!.. Adamlar sen inanasun diye teoricuk üreteyiler, sen işun girgirindasun.
Bizum Pilita İsmail ne yapsa beğenursunuz, her gün yüksek dozda bu yalanlara maruz kalduği içun uşağun kafasi karişmiş. Evinun balkoninda yakaladuği hirsuza, “Kolay gelsun müteşebbis abi. Rahatsuz olma, sen çaliş. Çaliş ki, sermaye birikturup rekabet gücuni artur ki bize iş sahasi açasun.” deyup, bir da sigara ikram etmiş.
Efendum, bunlarun amaci; emekçi halkun kafasini karişturmak, gerçek halk iktidarini kurma yolinda emekçileri silahsuzlandırmak ve kapitalist sistemun kötiluklerinun durduk yerde yok olacağina inandurmaktur.
Bu yalanlari, 3. Dünya’nun yağmasindan payini alan, ABD ve AB’nun orta siniflari dinleyebilur ama bizum uşaklar açluktan kaval çalayi. Kemirecek bayat ekmek bile kalmadi.
Bazen uzun lafa gerek yoktur, bizum Annaymisun Nihat’un akli bu ‘halk kapitalizumi’ teoricuğine yatmamiş pek, “E peçi, herkes kapitalist olursa kimi soyacağuk Laz Marks Emice?” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder