19 Ağustos 2009 Çarşamba

Ölmeden önce işlenmesi gereken 5 suç

Şirret burjuva medyasının, pazar yerlerinde akşamüzeri çürük domates ve patlıcan toplayan halka, “En iyi 10 suşici” diye akıl öğretirken kullandığı dil ile söyleyelim; “Ölmeden önce işlenmesi gereken 5 suç”
Sivas'ta 15 ay önce ABD, AB ve AKP karşıtı protestolara katıldıkları ve “Ortak Düşman Amerika’dır” başlıklı karikatür sergisi açtıkları gerekçesiyle tutuklanan Sivas Gençlik Derneği Girişimi üyesi 5 üniversite öğrencisinin ilk duruşması dün Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu beş üniversiteliye destek için Erzurum’a giden Gençlik Federasyonu üyelerine linç girişiminde bulunuldu. İkinci saldırı polisten geldi. 58 öğrenci dövülerek gözaltına alındıSivas Gençlik Derneği Girişimi üyesi 5 kişinin mitinglere katılması suç delili sayılırken, iddianamede de, “Tespit edilen örgütsel faaliyetler” başlığı altında şu eylemler sıralanmıştı:
1- “Ne Amerika Ne Avrupa Bağımsız Türkiye”, “İşbirlikçiliğe Son” yazılı ‘Gençlik Dernekleri Federasyonu’ imzalı bildiri dağıtmak, afiş yapıştırmak, basın açıklaması yapmak ve bu açıklamaya katılmak.
2- “Bağımsız Türkiye şiarını yükselteceğiz” başlıklı Gençlik Dernekleri Federasyonu imzalı bildiri dağıtmak.
3- 2005-2006 yıllarındaki 1 Mayıs gösterilerine katılmak, 1 Mayıs 2008 eylemi için İstanbul’a gelmek.
4- Samsun’da düzenlenen ‘Sağlık ve Sosyal Güvenlik’ mitingine katılmak.
5- “Ortak düşman Amerika’dır” karikatür sergisinin ilanını yapmak.Delil olarak kabul edilen materyaller arasında ise şunlar yer almıştı: Nihat Behram’ın “Darağacında Üç Fidan” adlı kitabı ve Montaigne’in “Denemeler” isimli eseri, “Yürüyüş” ve “Ülkemizde Gençlik” dergileri, Mahir Çayan’ın mezar fotoğrafı, Marksçı Leninci Felsefe Sözlüğü. (BirGün)
Gördüğünüz gibi, gençlerin suçu büyük. Dünya halklarının 1 numaralı düşmanı ABD’ye karşı olmak ve bağımsız bir Türkiye istemek.
40 yıldır değişen bir şey yok. Bunların alayı aynı; Menderes’i, Demirel’i, Özal’ı, Çiller’i, Tayyip’i…
Kambur hep aynı kambur. Halkın sırtındaki yerinde duruyor. İsimler değişiyor ve nema savaşlarında birbirlerine saldırıyorlar ama hepsi sonunda gidip ABD’nin önünde secdeye varıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder