29 Ağustos 2009 Cumartesi

6 geliyor 6 / İspanya'yı böldürtmeyiz ulan

Sırada Kıtalararası Şampiyonlar Kupası var. Benim umrumda değil aslında; Barcelona'yı daha fazla seyredeyim de isterse Gazoz Kupası olsun.
Bu vesileyle General Franco'ya ve sevgili takımı Real Madrid'e, Barcelona'nın içeriğindeki 'İspanyol Faşizmine karşı duruşa' gıcık olanlara, Katalunya kimliğine sahip çıkışlarına kuşkuyla bakarak kendi beyaz Türklüklerini hatırlayıp, neredeyse "İspanya'yı böldürtmeyiz ulan" diyen yerli malı oligarşik - faşist ucubelere 'süper' kapak olsun.

2 yorum:

  1. franco milliyetçiliğini bilmem ama barselonada bulunduğum süre içinde katalan milliyetçiliği de beni oldukça rahatsız etti.

    YanıtlaSil
  2. Haklı olabilirsin Ceyhun. Ama Katalan ve İspanyol olmadan, uzaktan, sadece internet aracılığıyla ulaştığımız bilgilerle bile adamların Franco'dan ve İspanyol faşizminden neler çektiğini görebiliyoruz. Ezen ulus ve ezilen ulus, ezene karşı geliştirilen tepki ve bu tepkide aşırıya kaçma bizim de ülkemizde yaşadığımız olgulardır. Ama, dilini, kültürünü sadece stadlarda, gizlice yaşayabilen bir ulusun, açıkça kayırılan bir Real Madrid'e karşı(Barcelona'ya transfer olan Puşkaş'ın, Franco'nun emriyle Real Madrid'e verilmesi) futbol takımını bayraklaştırması bana sadece sempatik geliyor. Yine de bir gün Barcelona'ya yolum düşerse, - ki çok düşürmek istiyorum - bir de senin gözünden bakmak isterim tabi.

    YanıtlaSil