12 Ağustos 2009 Çarşamba

Mektubunu da al git

Dünya çapında 900 sendika ve 20 milyon çalışanı temsil eden Uluslararası Sendikalar Ağı UNI’nin Avrupa Medya, Eğlence ve Sanat Çalışanları Kolu (MEI) Başkanı Johannes Studinger'dan Başbakan’a mektup var...
Sayın Başbakan,
Medya iletişim ve sanat alanlarında örgütlü UNI Europa'ya üye 70 sendika adına, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nda örgütlü olan Medya İletişim ve Posta Hizmetleri Çalışanları Sendikası Haber-Sen’in üyesi meslektaşlarımızın içinde bulunduğu duruma ilişkin endişelerimizi ifade etmek ve onlarla dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek için yazıyorum.
Üyelerimizden, Haber-Sen yönetici ve üyelerinin sendikal faaliyetlerini yürütürken baskıya maruz kaldıklarını öğrenmiş bulunuyoruz. Bu baskılar, çalışanların Haber-Sen'e üye olmasını engellemek, mevcut üyeleri de sendikadan istifa etmeye zorlamak amacını taşımaktadır.
Haber-Sen'in çalışma yerlerini ziyaret ve bülten dağıtmak gibi günlük sendika faaliyetleri işveren tarafından izlenmekte ya da engellenmektedir.
Halen Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu üyesi Osman Köse, Haber-Sen Ankara Şube Başkanı Fatih Eroğlu ve Şube Yönetim Kurulu Üyesi Korhan Rüzgâr hakkında idari soruşturma yürütülmektedir. Adı geçen sendikacılar, bu soruşturma süresince açığa alınmıştır.
TRT yönetimi, kendi hazırladığı tutanakları imzalaması için çalışanları zorlama girişiminde bulunmuştur. Bu tutanakları imzalamayanlar, çalışma yeri değiştirilerek, 'geçici görev' kapsamında başka kentlere gönderilmiştir.
Biz, TRT ve Türk yetkililerini, Haber-Sen üzerindeki baskıları ve sendikacılar hakkındaki soruşturmaları durdurmaya, Haber-Sen üyelerini eski görevlerine iade etmeye çağırıyoruz.
Saygılarımla."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder