20 Ağustos 2009 Perşembe

Uzunderem, güzel derem...

Bir direniş haberi de köyümden...
Çayeli ilçesi Çataldere köyünde toplanan grup, Senoz vadisindeki dereler üzerine yapılan ‘Uzundere ve Atabey’ HES inşaatlarını protesto amacıyla pankart ve dövizler açarak, sessiz eylem yaptı. Grup köy meydanından Uzundere HES santral alanına kadar sessiz yürüyüşün ardından HES çalışmasını ve yüksek gerilim hatlarını taşladı.
Grup adına burada bir açıklama yapan Senoz vadisi koruma platformu dönem sözcü Suna Akyıldız Balcı, “Bölgede hidroelektrik santral yapılmasına karşı olduklarını, durdurulması için her türlü çabayı göstereceklerini” söyledi. Bölge halkının çevreye zarar vereceği gerekçesiyle hidroelektrik santrallere karşı daha önce Rize idare mahkemesine dava açtığını hatırlatan Balcı, şunları kaydetti:“Bugüne kadar yürütülen HES projelerinden en büyük tahribatı Senoz vadisi ve Senozlular görmüştür. Olayı yargıya taşıyan Senozlular mahkemeyi kazandı. Mahkeme bu projeleri iptal etti. Hukuk devletine göre bu şirketlerin vadiyi terk etmeleri gerekti ama etmediler”
Şevki Yılmaz gibi ibişlerle, Türüt gibi kafatasçı zevzeklerle, kendisini ezip duran, kandıran, soyguncu sağ partilere verdikleri oylarla anılan güzel ve yalnız memleketimden böyle haberler içimi ısıtıyor. Böyle haberler gelsin, bu yaz sıcağında ısınmaya razıyım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder