22 Ağustos 2009 Cumartesi

Sanki toplama, çıkarma, çarpma ve bölme bilmiyoruz

"AKP'nin işçi karşıtı bir yönetmeliği daha devreye girdi. İşyerlerindeki sağlık konusuyla ilgili yönetmelikle, işyerindeki bir hekim kişi başına 3 dakikalık bir muayeneyi yeterli görebilecek. Yönetmelikte, 'bir işçiye 3 dakika' ifadelerinin tepki çekeceği düşünülerek 10 işçiye 30 dakika ifadesi konulmuş.
İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nazmi Algan, "Dünya Sağlık Örgütü'ne göre en az 20 dakika gerekiyor. Bu karar hem hekime, hem de işçiye hakaret. Buna göre işyeri hekiminin çalışma saatinin de azalacağı için, patronların hekime verdiği maaş da azalacak. Bu işverenlere kıyaktır” dedi." (BirGün)
Önce yaptıkları ibişliği ele alalım, sonra sınıfsal açıdan bakarız; 10 kişiye 30 dakika deyip, 1 işçiye ayrılan 3 dakikayı perdeleyecekler akılları sıra. 3 dakikada işçi adını soyadını, şikayetini zor anlatır zaten. Bari 10.000 işçiye 30.000 dakika deseydiniz, daha ihtişamlı dururdu.
Tuzla'daki tersanelerin sahiplerine bakıyorsun çoğu AKP'li... O çok övündükleri, Anadolu insanını üç otuz paraya çalıştıran Anadolu Kaplanları'nın alayı zaten AKP'li... Bir de iktidara geldikten sonra ele geçirdikleri sermayeyi hesaba katınca hiç de şaşırtıcı değil tabi. Sermayeyi korumayacaklar da neyi koruyacaklar? Eşyanın tabiatına uygun bir durum. Haydi dağılalım. Enteresan bir şey yok, normal...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder