15 Ağustos 2009 Cumartesi

Küba oluyorsunuz Küba

"Eyvah, Sovyet oluyoruz
ABD siyasetinin 20 yıldır en tartışmalı konusu olan sağlık reformu, Obama Yönetimi’ni de sarsmaya başladı.
Gelişmiş ülkeler içinde sağlık hizmetlerinin en pahalı olduğu ülke olan ABD'de, sigorta tamamen özel sektörün elinde. Çok masraflı olduğu için 50 milyon Amerikalı sigorta yaptıramıyor. İki kamu programı, bugün sadece dar gelirli veya 65 yaş üstü vatandaşlar için kısıtlı bir sağlık sigortası sunuyor.
Obama’nın seçim vaadinde, 'Herkes, özellikle de tüm çocuklar sigortalı olacak, devletin katkısıyla özel sağlık sigortaları ucuzlayacak ve ilaçlardaki patent hakları kaldırılacak.' sözü vardı.
Fakat vergilerin artacağını savunan binlerce vatandaş öfkeli. Demokrat Kongre üyelerinin 'halkı ikna toplantıları' basılıyor, 'Obama’ya ölüm' pankartları açılıyor. Orta sınıf, 'Sosyalizm geliyor, Sovyetleşiyoruz' iddiasında.
'Rasmussen Reports' kamuoyu anketine göre, reform tartışmaları yüzünden Obama’nın desteği yüzde 65’ten 47’ye geriledi."

Halkları eleştirerek politika yapılmaz ama ABD ve İsrail halkının bir kısmı için eleştiri hakkını hep saklı tutmak gerek. Yıllardır 3. Dünya'yı sömüren ve bu sömürüden orta sınıfı da nemalandıran emperyalist şebekeler, şimdi bencil - çıkarcı - birlikte, herkes için bir şey yapmaktan nefret eden, bütün toplumsal duygu ve düşüncelerin çürüyüp yok olduğu bir heyula yarattılar. Michael Moore'un Sicko'sunda bütün bağırsaklarını döktüğü çürümüş sağlık sistemine minik bir el uzandığında bile, 'fakirler yüzünden bizim paramız gidecek' diye ayağa kalkan bir orta sınıf var. Aslında uygulanacak sistem onların da lehine ama, nerde onu anlayacak insan.
Laz Marks Emice'nin deyimiyle, "Kuçucuk burjuvazi alişkun olduği basit ve bencil değerlendurmeler çemberi içinde sıkışmiş olduğindan, kendi menfaatini ilgilendurmeyen her yeni bilgiye karşu kayitsuzdur. "
Bu arada elemanlar aslında hangi tehlikeyle karşı karşıya olduklarının bile farkında değiller: Yahu sizin, çocuk ölüm oranını binde 1'lere indiren, sağlık problemini çözen Küba olma tehlikeniz var Küba. Sovyetler Birliği, sizinle spordan nükleer savaşa kadar her alanda rekabete giren revizyonist yöneticiler yüzünden dağıldı sevgili beyaz yakalılar. 3G'lerin, kablosuz bağlantıların cirit attığı, iletişimin doruğa çıktığı bir dünyada adamlar güncelliği 30 yıl geç takip ediyor. Takip bile etmiyor ya...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder