5 Ağustos 2009 Çarşamba

Seni gidi Terzi Fikri özentisi seni...

“Suyu ve otobüsü bedava yapıp, muayeneyi 1 TL'ye indiren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında hükümet, 10 tona kadar kullanılan şebeke suyundan ücret almadığı için 'görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla dava açmıştı. Özgüven, şimdi de ücretsiz kaynak suyu dağıtmaya hazırlanıyor.”
Seni gidi Terzi Fikri özentisi seniii!..
İnsan bir çadır kurar ve gariban halka Mozambik görüntüleri oluşturarak 2 kap yemek dağıtır. Su işini bir cemaate, ulaşımı bir partiliye, sağlık ve hastaneleri hanımın yakınlarına bırakır di mi?
Siz ne utanmaz arlanmaz komonizlersiniz be?
Sözü Ekşi Sözlük'teki 'habermas' nikli arkadaşa bırakıyorum. Çok güzel demiş; "Toplumsal muhalefeti elitist Cumhuriyet muhafazakarlığına sıkıştırmadığı, demokrasi anlayışını ataerkil zihniyet ve sosyal kurumlar aracılığıyla dizginlemediği, insanlara kul kültürü yerine kent bilinci aşıladığı, yoksullukla mücadeleyi neo-liberal politikalara eşlik eden bir sadaka/yardım ekonomisi ve belediyeciliğine indirgemediği için suç işlemiştir. Yerini derhal işbitirici AKP'li ya da pırıl pırıl cumhuriyetçi CHP'li bir başkana bırakmalı, ülkede süren parodinin uzunca bir süre daha devam etmesini sağlamalıdır."

1 yorum:

  1. Bu sefer sonunu görmek istiyoruz. Fatsa deneyiminin belki bir küçüğü ama neden olmasın? Umrız tüm ülke Dikili olur:-)

    YanıtlaSil