14 Ekim 2009 Çarşamba

Haydar Işık / Başaltı notları - 10

Tayyip'in günlük programı :
08 00: açılım lan açılım
08 01: lann
08 02: fettullah gülen'e 3G ile telefon açılıp, günaydın denir.
08 03: fettullah'dan fırça yenir. ödemeli tarife tayyip'e yüklenir.
08 04: alt dudağı çöker. mahsunlaşır. yediği fırçanın sebebini fark eder. hayırlı sabahlar diyerek hatasısını telafi eder.
08 15: bacaklarının uzunluğunu hisseder. duygulanır hayırlısıyla. yüzünü aynaya dayayıp, çizilen karikatürlerdeki gibi olduğunu fark eder.
08 30: başbakanlar da gaz çıkarır. etrafa bir koku yayılmıştır. eliyle yelpazelendirir. yanındakı danışmanı biber gazı yemiş gibi sendelenir.
08 35: ermenistan sınır kapısı açılmıştır. üşütürler. cereyan yapar.
08 40: karabağ sorunu nedeniyle azerbaycan halkı küsmüş, sokak gösterileri yayılmıştır. tayyip'in resimleri yakılır. kokusu ta ankara'ya gelir.
08 45: derhal kürt açılımı iptal edilerek azeri çalıstayı oluşturulur. çalıştay ilk olarak sarı gelin türküsünü ele alır.
08 52: erkekler topluluğu "hoop nenen ölsün sarı gelin" deyince, yurttan seslere ait kadrolu bayanlar da, "aman aman" çeker. tayyip, ölsün lafını duyunca allahtan rahmet, sevenlerine de baş sağlığı diler.
08 52,5: boku çıktı çalıştayı rapor sunmak için gelir.
08 65: danışmanlarına imam hatiplilerin direk üniversite mezunu olabilmelerini sağlayabilecek bir öneri paketi hazırlamalarını emreder.
09 15: nazım'dan şiir çalısmaları yapar; açılsın kapılar allahın izniyle / bir daha kapanmasın / yok edin insanın insana kulluğunu hayırlısıyla / çok şükür bu hasret bizim
09 20: boku çıktı çalıştayı raporu sunduktan sonra gider.
09 31: radyo 4 den ´beraber yürüdük biz bu yollardan duyulur´ hemen bülent arınç'ı arar, birlikte ağlarlar.
09 55: azerbaycan'daki sokak gösterilerinde, resimlerini yakan göstericilerden birinin annesinin tespit edilmesini farz eder.
10 30: namaza hazırlık için düz koşu ve ağırlık çalışmaları yapılır. üç vakit çöker kalkar.
11 15: deniz baykal'a yazdığı mektubu diliyle yalayıp zarfı kapattıktan sonra gül suyu ile azıcık ıslatır.
12 00: kadim dostu berliskoni' yi aklından geçirir. bi an dalar. onun yaptığı çapkınlıkları düşünür. bu nasıl arkadaşlık lan der.
12 30: taksim meydanına cami yapalım der.
13 30: esner.
13 45: esneme devam eder.
13 50: öğle yemeği, dini vazifeler, güzellik uykusu, geğirme, anlamsız bakışlar, dini vecizeler,ayak parmaklarının kaşınması ve kana kana demli bi oralet...
14 30: kemal kılıçdaroğlu'nun sağda solda çok etkili tayyip fıkraları anlatmasına karşılık derhal rize'deki hemşerilerini arayıp, en baba karadeniz fıkralarından alır ve üzerinde çalışmalar yapar.
15 30: okuduğu fıkranın içeriğini anlamakta zorlanır.
16 25: bana temel'i bulun der.
17 30: ingilizce bilmediği için hayıflanır. konutun tuvaletine kaçıp ağlar. aynı dakikalarda bülent arınç da ağlamaktadır.
18 45: aptullah gül'ü arar. görev süren ne zaman dolacak diye sorar. acele etme yanıtını alır.
19 30: onun için yorucu bir gün olmuştur. bütün çalıştayları kilitleyip yatmayı planlar.
20 00: çalıştaylardan birkaçı arıza yapmıştır.
22 00: az pastörize edilmiş bir bardak alkolsüz süt içerek yatağa girer. gece duası yapılır; allahım sen dünya bankasının, obama'yı ve büyük yatırımcıları başımızdan eksik etme!.. sen onları koru ya rabbi. arap ülkelerini, fettullah hocamı, onun okullarını, imamlarımızı, hatiplerimizi ve liselerimizi ayakta tut yarabbi alemin! sen deniz baykal'ı partisinin başından eksik etme..
22 15: merinosla göz göze gelinir. kuzuları sayarken onu atlamıştır. sürünün içinde bir de domuz vardır. korkuyla uyanır. helal bir rüya görene kadar bekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder