1 Ekim 2009 Perşembe

Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yok

İşsizlik tırpanı içinde boğuşan ve birçoğı psikolojik dengesini yitiren üniversite mezunlarını hiddetlendiren bu açıklama sonrası bakalım AKP'nin Bakan çocukları ne iş yapar, nelerle uğraşır hep birlikte görelim... (Milletvekillerini, il ve ilçe başkanlarını kapsam dışı tuttuk. Zira günlerce uğraşsak da işin içinden çıkmamız mümkün olmaz!) Ali Ersin Kelleci renkhaber.com

Bilal Erdoğan (Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu): Harvard Üniversitesi'ndeki eğitiminden sonra Dünya Bankası'nda çalışmaya başladı.

Burak Erdoğan (Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu): İngiltere'deki eğitiminden sonra, Türkiye'de 2.5 milyon dolara 'gemicik' aldı!

Abdullah Unakıtan (Kemal Unakıtan'ın oğlu): Eğitiminden sonra hemen iş hayatına atıldı. Bugün 7 şirketin sahibi durumunda.

Murat Aksu (Abdülkadir Aksu'nun oğlu): Babası Abdülkadir Aksu'nun bakanlığı döneminde TJK hakkında soruşturma açılmış ve hemen ardından avukatlık yapması için TJK bünyesine alınmıştır! 2005 yılında hayali ihracaattan ifade vermiştir.

Ahmet Çağrı Çiçek (Cemil Çiçek'in oğlu): TBMM'de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda görev yapmaktadır. Eşi de kamuda çalışmakta.

Mehdi Eker'in çocukları: Halen eğitimlerine devam etmekteler.

Kürşad Tüzmen'in oğlu: Lisede okumaktadır.

Nimet Çubukçu'nun oğlu: Üniversite eğitimine devam etmekte.

Cem Şahin (Mehmet Ali Şahin'in oğlu): AKP'ye yakınlığıyla bilinen Çalık Grubu'nun avukatlığını yapıyor.

Veysi Şimşek (Mehmet Şimşek'in amcasının torunu): Mehmet Şimşek tarafından danışmanı olarak atandı.

Mehmet Emre Gül (Abdullah Gül'ün oğlu): 16 yaşında e-ticarete başladı.

Erkan Yıldırım (Binali Yıldırım'ın oğlu): Denizcilik şirketi sahibi. Kısa bir süre önce İtalya'da 445 bin euroya gemi satın aldı. Verdiği fiyatın bir kısmının şaibeli olduğu iddia edildi.

İsmail Pepe (Osman Pepe'nin oğlu): Müteahhitlik yapıyor. Yaptığı evlerde siyasetçiler oturuyor genelde.

Demeki ki neymiş; her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yokmuş. Bazıları iş bulur, bazıları da ayakkabı fırlatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder