27 Aralık 2010 Pazartesi

Laz Marks Emice Beyoğlu Adliyesi'nde

Laz Marks, Dersim (Tunceli) ilinde yaptığı maçtan dolayı yargılanıyor.
Daha önce Rize’deki maçtan dolayı yargılanan ve 24 Aralık'ta tekrar ifadesi alınan Haldun Açıksözlü’nün, “başbakana hakaret” gerekçesiyle 3 Şubat 2011'de Rize Adliyesi'nde yargılanmasına devam edilecek.
2010 yılının son günü 31 Aralık'ta Beyoğlu Adliyesi'nde saat 10.40'da gerçekleşecek davanın konusu 215. madde. Bu sefer Laz Marks Emice “suçu ve suçluyu övme suçunu işlediği” gerekçesiyle ifade verecektir.
199. maçını bitiren Laz Marks Emice Beyoğlu Adliyesi'nde sahaya çıkacaktır (Bu maçın fikstürde yer almadığını belirtelim.)
Maçlarında, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya ve Mazlum Doğan’dan bahsettiği için “suçu ve suçluyu övmekten” yargılanacak olan Laz Marks Emice, eğer bu davada suçlu bulunursa tiyatro sahnelerine çıkmayacak.
Duruşmadan önce görüşlerine başvurduğumuz Laz Marks Emice şunları söyledi;
“Paçilar, uşaklar, ha bu emperyalist kapitalist düzenun oligarklari ve finans kapital kutavlari(kutav çöpek demektur), ettuğumuz maçlardan ve attuğumuz gollerden rahatsuz olmişlardur. Beni sahalara çıkartmamaylan tehdit edeyilar ama bilmeyiler çi bize her yer maç sahasudur (Bize her yer Tirabzon gibi yani). Biz yilmadan maçlarumuza devam edeceğuk.
Denizlerun, Mahirlerun, İbolarun ve de Mazlumlarun isimlerini anmak suçsa, habu suçi işlemeye devam edeceğuk, bunu herçes bilsun.
Sizler de ha bu yaşli ama delikanli Emicenuzu yalunuz birakmayun, tiribünlerdeki yerlerunuzu alun derum.
Hem da sadece işçiler deyil, Kürtler, Aleviler, türbanlılar türbansızlar, yumurta atan gençler, atmayan gençler, örgütliler örgütsüzler, kadunlar, Lazlar, Çerkezler, Ermeniler…
Uzatmiyayim, anlayacağunuz ezilenlerun tamamı yerini alsun.
31 Aralukta Beyoğlu Adliyesi'ne bekleyrum…

31 Aralık Saat: 10.40 Beyoğlu Adliyesi
Yazan: Yılmaz Okumuş
Oynayan: Haldun Açıksözlü
Desen: Tuncay Akgün
Koordinatör: Alper Küçükdevlet
kucukdevletalper@gmail.com
0 554 738 36 90 - 0 212 254 89 30
www.cansenligi.org

2 yorum:

  1. "Sol memenin altındaki cevahir" i karartmayacağınızı biliyorum. Dayanma gücü dilerim.

    YanıtlaSil
  2. denecek çok şey var da blogun genel edep yapısının dışına çıkmak istemiyorum.

    ayrıca, o forma benim; özgürlük laz marks emice'nin olsun :)))

    YanıtlaSil