12 Mart 2010 Cuma

AÇP’nun bokinda boncuk aramayun

AÇP işçiye gol atmadan duramayi.
Şimdi da yeni hazirladuklari bir yönetmeluğe göre, işyerlerindeçi doktorlar, muayene içun 1 kişiye 3 dakika ayiracak.
Yonetmelukteki, '1 kişiye 3 dakika' ifadesinun tepki çekeceğini düşunup, ‘10 kişiye 30 dakika’ demişler. Dunya Sağluk Örguti’ne cöre bir işçiye en az 20 dakika muayene gerekmektedur.
Bu kararlan, işyeri doktorinun çalişma saati azalacaği içun, patronlarun doktora verduği maaş da azalacaktur.
10 kişiye 30 dakika deyup, 1 işçiye ayrilan 3 dakikayi perdeleyecekler akillari sira.
3 dakikada işçi adini soyadini, şikayetini zor anlatır ula. Sanki toplama, çikarma, çarpma ve bölme bilmeyiruk. Bari 100.000 işçiye 300.000 dakika desaydunuz, daha ihtişamli dururdi.
Tuzla'daki tersanelerun sahiplerine bakayirum, çoği AÇP'li... O çok övündukleri, Anadoli insanını üç otuz paraya çalişturan Anadoli Kaplanlari'nun alayı zaten AÇP'li... Bir da iktidara geldukten sora ele geçurdukleri sermayeyi hesaba katinca hiç de şaşırtıcı olmayi tabi bu kararlar.
Uşağum, bunlar sermayeyi korumiyacaklar da neyi koriyacaklar? Eşyanun tabiatina uygun bir durumdur daa…
Hala AÇP’nun bokinda boncuk arayan liberallerun anlamasina imkan yoktur. Ama işçi kardaşlarumuz muayene içun kendilerine 3 dakika lutfeden bu zihniyetun yeşilli – sarili, düzen yanlisi sendikalarini bünyelerinden sökup atmalidur.
40 yildur değişen bir şey yok. Bunlarun alayi aynidur; Menderes’i, Demirel’i, Ozal’i, Çiller’i, Ecevit’i, Bahçeli’si, Baykal’i, Tayyip’i…
Kambur hep ayni kambur. Halkun sirtindaki yerinde durayi. Haunlarun isimleri değişeyi, nema savaşlarinda birbirlerine saldurayiler ama hepsi soninda gidup ABD’nun öninde secdeye varayi.
3 dakikaluk bir muayeneye bile gerek yoktur, hastaluğun teşhisi; emperyalist – kapitalizum. Çözum; halkun yapacaği bir operasyonla kamburun alinmasi.

1 yorum:

  1. marks emiceciğum,
    fazla cidduye alaysun bence bu memleçet işleruni..
    sağa; bir fasule turşisu kavurayum daa; haçan oraya guzinede misur ekmeğu de var..
    bi de çay demledukmiydu..

    cel çeyfum cel..
    andır kalsun AÇPsi maçepesu daa.

    bıldır bi uşak vardi , bizum mahalleye taşinan.. haçan o da senin cibiydi.. alıp götürdüler bir akşam.. de ki nereye.. bilemeduk.. bi taha da göremeduk oni..

    YanıtlaSil