31 Mart 2010 Çarşamba

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 08

Hamdolsun büyüyoruz
CNNTurk Ekonomi Müdürü Emin Çapa yazısında iki ülke arasında kıyas yapmış; Yunanistan ve Türkiye.
"Sıfırcı Hocalar", Yunanistan'ın notunu yatırım yapılabilir ülkeler seviyesinin en altına düşürürken, Türkiye'nin notunu yatırım yapılamaz ülkeler seviyesinin en üstüne çıkarmış. Yunanistan toz duman, ülke kaosun eşiğinde, grevler protestolar almış başını gidiyor.
Ya Türkiye; sevinçten millet zilleri takmış oynuyor, "bir bereket!, bir bolluk!, borsalar uçuyor, cepler doluyor!" oh oh! bahar pek bir şen şakrak gelmiş.
2. ligde şampiyon olmayı, 1. ligde mücadele etmeye her zaman yeğleriz. Başarı başarıdır, küçüğü büyüğü olmaz, bu halk nasıl olsa hazmetmeye alıştı, "şükür"ki midemiz ve bağırsaklarımız süper çalışıyor.

Nefesinize kuvvet
Tüik 2009 büyüme rakamlarını açıkladı. 5,2 olan beklentilere rağmen 4,7 bir küçülme gösteren Türkiye'de, ekonomi yönetimi Başkan Erdoğan liderliğinde harika bir başarıya daha imza attı. 2,5 milyon kredi kartı mağdurunu, elektrik, su, doğalgaz kesme ihbarnamelerini, adliye koridorlarını hınca hınç dolduran icra dosyalarını hesaba katmazsak, kişi başı gelir (sanırım bunlar uzaylı vatandaşlarımız, çünkü onları pek görmüyorum çevremde), 10436 Amerikan Doları seviyesinden, 8590 Dolar seviyesine gerilemiş.
Ha bu arada değerli süper yatırımcılar koşun borsaya, şu borsa balonuna bir nefeste siz üfleyin, zira 0,5'lik iyi sapma size fevkaladenin fevkinde bir fırsat!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder