19 Mart 2010 Cuma

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 02

Sahaya atılan 15. maddeye ceza
Nur topu gibi yeni gündemimiz oldu.
1980 darbesini yapanları koruyan geçici 15. maddenin kaldırılması, yeni Anayasa paketinde en çok konuşulan konu haline geldi.
Bu konu dahilinde iki amacın güdüldüğü fikrindeyim. Birincisi, Amerikan güdümlü darbe füzesi miyadını doldurdu, sözde demokratik adımların atılabilmesi ve böylece emperyalist emellerin icra edilebilmesi için rahat bir ortam sunmak. İkincisi de, yargı kıskacından çıkarken muhalefete ters çalım atmak.
Zira bu maddenin kaldırılmasını gündeme ilk getiren CHP olmuştu. Geçici 15. maddenin yürürlükten kaldırılması konusunda hemfikirim ancak, sahaya atılan maddelerden sadece bir tanesi 15. madde, oyunun oynanmasına engel olan tüm ihlallerin aynı şekilde cezalandırılması son derece zaruridir.
'Taraf"lı karar olursa insan samimiyetten kuşku duyuyor.

Fişimizi takacak priz arıyoruz
Londra'da yapılan İngiltere Türkiye Ortak Ticaret ve Ekonomi Komitesi (JETCO) toplantısında konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İngiliz Enerji Devlerine önümüzdeki yıl yapılacak 120 Milyar Dolarlık Enerji yatırımı için ellerini çabuk tutmalarını söylemiş.
Zaten ülkemin kanını emen İngiliz kenesi eksikliği var, Vodafone, Shell, BP, HSBC ve TESCO tam olarak yetmiyor değil mi 'Devlet' bakanım?
Fişimizi buradan taaa gider İngiltere'ye takarız. Pahalı gelirse, artık nereye takarız bilmem.

1 yorum:

  1. Takılacak yer belli esasen. Amerikada bir çiftlik evinden bahsediliyor bir süredir. Orada oturan birnin prizi olabilir.

    YanıtlaSil