18 Mart 2010 Perşembe

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 01

Kasmayın, şemsiye açıldı artık
IMF başkanı Strauss-Kahn, Çin'e derhal Yuan'ın değerini yükseltin çağrısı yapmış, bu arada Amerikan Senatosu bu yönde karar almaması halinde Çin'e bir dizi yaptırım için karar alma arifesinde.
Çin düşük kur politikası ile dünya ticaret sisteminin merkezine çöreklenmiş durumda, siz de dahil kimse rekabet edemiyor. İstediğiniz kararı alın, emperyalist düşüncelerinizi Çin'e şırınga etmeden önce düşünecektiniz bunları. Zira yarattığınız tüketim toplumu aç bir kurt, derdinizi anlamaz.
Bir tarafınıza giren şemsiye açıldı, boşuna çıkarmaya çalışmayın.

Pakistan da demokratlaşıyor
Independent gazetesi Muhabiri Robert Fisk'in, Pakistan'dan bildirdiğine göre 8 bin kayıp insan var. Sadece Lahor kentinde yera alan kayıplarla ilgili yaptığı araştırma sırasında 120 civarında işkence merkezinin olduğunu tespit etmiş. Bazı işkence merkezlerinin yerleşim yerlerinin merkezinde bodrum katlarında olduğunu bildiren Fisk, çevrede yaşayan insanlarla konuştuğunda günün belirli saatlerinde işkence çığılıklarını duyduklarını öğrenmiş.
Emperyalist güçler Pakistan'ı da kontrol altına alıyorlar artık, yakında Pakistan'da "ılımlı İslam!" yanlısı "özgürlükçü bir ikdidar!" görürsek şaşırmayalım. Hep aynı film sadece oyuncular değişiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder