21 Mart 2010 Pazar

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 03

Önce içeriyi hallet
Dün akşam bir düğüne davetliydik, hanım ve ufaklıklar ailecek oradaydık.
Bizim tarafta bir sıkıntı var, nedeni önemli değil bir dargınlıktır gidiyor işte... Üzülüyorum bu dargınlıklara, hele bir de kardeşler arasında olunca. Neyse bir çok bilmiş uzaktan akraba, sevaptır mantığı ile barıştırmaya çalışacağını söylüyor bizim hanıma. Hanım bana döndü kıkır kıkır güldü. Düğün bitti, arabada 'Hayırdır neden güldün?" dedim.
"Önce kendi kardeşleriyle barışsın da, sonra başkasının derdini çözsün" dedi.
Hani bizim tepemizdekiler de farkı değil, ülkemin insanın derdi, tasası bitti de, Ortadoğu'nun, dünyanın derdine el attık birde.
Dış politika elbette önemli, ama evin içi pislikten buram buram kokarken, millet neresiyle gülüyordur bize bilmem.

Defol geleceğimizden, Kare Pantalonlu Sarı Cüce!
(Laz Marks Emice'ye adliye koridorlarındaki maçlarında başarılar diliyorum... Fiziken orada olmasak da yüreğimiz daima onunla.)
"Değerli davasever büyükler", televizyonda bir süre çizgi film kanalı peydahlandı. Hani bu ülkede kısıtlı imkanları ile ellerinden geleni yapıp, düşüncelerini halkla paylaşmak isteyen mizahçılarla, karikatüristlerle uğraşıyorsunuz ya, görün bakalım o çizgi film saçmalıklarını.
Dün gece oğlum, tutturdu kare pantolonlu sarı su altı cücesini ve yandaşlarını seyredecekmiş. Neyse oturup seyrettik, dört - beş yaşlarındaki çocuklarımızı hedef alan gösterimde bakın ne gördük;
Çukulata satıp zengin olmaya çalışıyor sarı cüce ve arkadaşı. Bir kapıyı tıklatıyor, zınk diye kara kuru bir balık fırlayıp çıkıyor kapının ardından. Cüce çukulata satayım derken, çukulata çantaları kakalıyor kara balık bizim kahramanlara. Neymiş, pazarlama stratejisi... Güldürmeyin beni ya, bizim sarı cüce meğerse tam bir gerizekalıymış ama çocuklar üzülmesin diye, seviyorlar ya hani onu, oyuna geldi gösteriyorlar. Neyse kara balık her seferinde aynı çantalardan defalarca kakalıyor, bizim mongola!
En sonunda öyle bişey oluyor ki, tam içler acısı; iyice zarar eden cüce ve arkadaşının karşısına bir zengin balık çıkıp tüm ellerindeki malzemeyi satın alıyor, heyooo! Sonra cüce ve arkadaşı, restoran kapatıp, iki çirkin yaşlı balık hanımla eğleniyor, güya!
Size tavsiyem o gerizekalı sarı cüceden uzak tutun çocuklarınızı, sevimli gibi görünen o şekilsiz yaratık, çocuklarınızı geleceğe hazırlamakla görevli. Sistem böyle aptal bireyler yaratmak istiyor. Anladınız mı bizim mizahçılarımızla, karikatüristlerimizle neden uğraşıyor kapitalizmin yandaşları... Çocuğunuzun kumarbaz olmasını istiyorsanız bilemem, hayatta her zaman tesadüflerle zorlukların üstesinden gelinemeyeceği kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder