22 Mart 2010 Pazartesi

Haydar Işık / Başaltı notları - 39

- recep tayyip'in, ülkenin önde gelen işsizleriyle de görüşmesi lazım. kazlıçeşme deri fabrikasında bir zamanlar kesimci işçi olarak çalışan, ancak iş yeri kapandıkdan sonra ortalıkta kalan mahmut'u, 12 yıllık profesyonel işsiz cevat'ı ve sigortasız son ütücü mevlut'u, soslu kaz ciğeri partisine çağırıp şöyle demeli; "tekel işçilerini dinleseydik, ülkenin bugünkü durumu daha iyi olurdu."
bir sonraki randevusunu da geçmişte devrimci mücadelede tutsak olmuş insanlara ayırmalı. mesela öğrenci eylemlerinden yargılanıp 18 yıl içerde çürüyen nazan yoldaşı, zamanın halkın yolu bölge sorumlusu fikri kardeşi ve açlık grevinde 72 gün direnen hüseyin'i konuta çağırıp, onlara da, "bu ülkede yaşayanlar sizi daha iyi anlayabilselerdi bugün daha farklı ve doğru bir noktada olurduk." demeli.
sonra bi ara doğal gaz yakacağına, newroz ateşi yakmalı!
son buluşmayı da, genelevde çalışan kadınlarla yapıp onların sorunlarıyla da ilgilenmeli. cinsel ticaret yapan kadınlara da, "keşke herkez sizin gibi çalışsa, ülke tek bir elden kalkınsa" derse ben de hiç şaşırmasam.

- diyarbakırspor'un sahasına ucuz halk pazarı kurulsun!

- devre arasında hakemin odasına giren fenerli olsun mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder