3 Mayıs 2010 Pazartesi

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 21

Bir savaş patlarsa görürüm o kahinlerin halini
Bursa'da geçen günlerde bir konferans düzenlendi, hem de kişi başı kayılım ücreti 350 Öyro! Konuşmacı ünlü(!) kriz kahini New York Üniversitesi İktisatçısı Profosur Roubini. Prof-osur dedim çünkü bir çok sanayici, adamın osuruğundan bile medet umar halde. Karar mekanizmalarını adama endeksli hale getirdiler. Olur ya osurur mosurur diye de, Otomotiv İhracatçıları Birliği üyeleri, Bursa'daki tek emperyalist konaklama merkezi Holiday Inn'in konferans salonunu hınca hınç doldurmuş.
Roubini, Türkiye'yi öve öve bitirememiş, Gazeteci ağabeyim Can Topaktaş Bursa'da yayın yapan Gazete Avrupa'daki köşesinde, "Adam öyle abarttı ki, Dünya'nın Türkiye'yi kriz karşısında gösterdiği muhteşem performans nedeni ile örnek görmesi gerektiğinden bahsederken içimden, ‘öff öfff ver gazı paşam’ diyesim geldi." demiş.
Bursa'nın sevilen İktisat profesörlerinden Ercan Dülgeroğlu hocamla akşam üzeri konuşuyoruz konuyu, öyle güzel bir laf etti ki diline sağlık, "Hiç bir adam akıllı ihtisas yapmış hele bir de profesör makamına ulaşmış iktisat uzmanı geleceğe dair yargılarda bulunmaz, bilim adamlığını inkar eder. İktisat bilimi sadece eldeki veriler analiz eder ve mevcut durumla ilgili analizler ortaya koyar." dedi ve bombayı patlattı, "Bu bizim dingillere size bak durum analizi yapayım bedava desem, ‘bırak hocam ya’ derler, elin ne idüğü kime hizmet ettiği belirsiz prof bozuntularına 350 Öyroyu paşa paşa bayılırlar. Ulan bir savaş patlasa görürüm bu kahinlerin halini, bomba yerine koyup namluya sürmezler bunları..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder