23 Mayıs 2010 Pazar

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 32

Ey ruh, geldiysen şu elitlerin kafasına 3 kere vur
Yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler.
Helal be Gandi Kemal, kulaklarımızın pasını aldın.
Uzun zamandır, pusturulmuş ve susturulmuş ağızlar kısmi felç geçirmiş, "Halk, Sol, Devrim" kavramlarını kitleler önünde konuşamaz olmuştu. Gaza gelen Gandi çıktı kürsüye başladı konuşmaya;
- Üretip kazanacağız, kazandığımızı hakça eşit bölüşeceğiz.
- Önce 'halk' diyerek çıktığımız yolun sonunda yine yeniden 'halk' diyeceğiz.
- CHP ilericidir, devrimcidir. Türkiye 'sol'unu, aydınlarını, sanatçılarını, sosyal demokratlarını halkın mücadelesi için CHP'ye davet ediyorum.
Hani diğer söylediği özellikle "Recep Bey" için söyledikleri hani kulakların pasını silen cinstendi, hani dillendirilemez kimse konuşumaz denilen cinsten söylemlerdi.
Gaza gelen Gandi, gazı kalabalığa da hakça bölüştürmeyi başarmıştı.
Ve bir zamanlar Karaoğlan için dağlara taşlara kazınan o efsanevi sloganlar, freni boşalmış ağızlardan haykırılmaya başlandı;
-Halkçı Kemal!
-Devrimci Kemal!
-Solcu Kemal!
Birilerinin içini boşalttığını zannettiği, artık tarihe karıştığını sandığı efsaneleri geri çağırdığın için, kendilerini dev aynasında gördüğü, 'kul'laştırdığını sandığı insanlarla kurduğu saltanatın, imparatorluğun keyfini çattığı devrana, en azından sözde de olsa vurduğun darbe için, helal sana! Yolun açık olsun Gandi, ama işin çok zor; politbüroyla mı uğraşacaksın, halkın içinde mücadeleye mi girişeceksin, yoksa sana atılacak çamurlarla mı boğuşacaksın, ya da meydan okuduğun sözde medeni batının hamlelerine karşı mı duracaksın, neyi nasıl yapacaksın bilmem ama, dün sözde de olsa dediklerin tüylerimizi diken diken etmeye yetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder