12 Mayıs 2010 Çarşamba

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 27

Moskova meydanlarında boş bank kalmasın
Medvedev bir dizi anlaşma için Türkiye'de.
Bunlardan bizim bilinç tutulması yaşayan avare halk kitlemizi ilgilendiren maddesi, karşılıklı vizenin kaldırılması.
Bu vize açılımları hakkında daha önceki bir yazımda genel bir değerlendirme yapmıştım, kıssadan hisse; eğer cebinizde paranız, sermayeye yarar bir fikriniz varsa zaten vize teferruat. Yoksa bir umut olarak gördüğünüz yurt dışı sevdası, bir daha geri dönüşü olmayacak yıkımın anahtarı olacaktır.
Kendi dilinizi konuşan, tüm aptallık ya da saygısızlığınıza rağmen hayatı sizinle ne pahasına olursa olsun paylaşan insanlarla gündelik yaşam kavgasını veremiyor, umudunuzu yurt dışına taşıma kararı alıyorsanız, bir kere değil, iki kere ve hatta üç kere düşünün.
Rusya'ya, özellikle Moskova'ya bir şekilde yolunu bulup uçup giden çok sayıda vatandaşa sahibiz. Hani bilişim teknolojisinin ulaştığı nokta da baz alındığında, hele en azından internet sayfalarında Oradaki yaşamını ve şartlarını dile getirenlere bir göz atın.
Bakın Moskova çok sayıda parkları ve meydanları ile meşhur bir kenttir. O meydanlarda misafirhane görevini üstlenen binlerce bank mevcuttur. Hani önceden rezervasyon yapma imkanınız da olamayacağı için, işinizi gücünüzü halletmeden sakın oralara yola koyulmayın.
Uçkur belasına takılmış vatanımın evlatları son sözüm de size, öyle sağdan soldan duyduklarınızla sakın bulutlara merdiven dayamayın.
Deplasmanda tanışacağınız Rus kadınları, ev sahibi olma özelliğini iklim ve saha koşullarını çok iyi biliyorlar. Sibirya'nın soğuğunda 'bereket heykeli' kıvamında buzdan bir abide olursanız, orada size kimse şaşırmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder