24 Mayıs 2010 Pazartesi

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 33

Ayak içiyle öldürmeye özendirmek
Ayak içi harika kesme ortaları ve direklerin örümcek ağlarını alan süper frikikleri ile tanıdık David Beckham'ı.
Daha sonraları yeteneğinin ve yakışıklılığının (!) farkına varan neo-kapital dünyanın dayatma uzmanları cicili bicili bir idol yaratma çabasına giriştiler.
Öncelikle eşi de kendi gibi popüler kültüre armağan edilebilecek cinsten olmalıydı. Pop yıldızı Victoria bu anlamda biçilmiş kaftanlardan biriydi.
Beckham giydikleriyle, dövmeleriyle, eşiyle yaşadığı skandallarıyla, çocuklarıyla, transferleriyle, herşeyi ama herşeyi ile bir insanın maksimum sömürüsüne alet oldu, olmakla kalmadı milyarlarca insanın sömürülmesine de zemin hazırladı.
Bir zamanlar Maradona'nın muhteşem futbol yeteneğine özenen ve onun gibi olmayan çalışan sürüsüne bereket gencin yerini, Beckham'ınki gibi şaşalı, sansasyonel, şatafatlı yaşamını hayal eden içi boş bir özenti nesil aldı.
İşte o Beckham geçen hafta 8 bin civarında silahlı sömürü neferi ile Irak'ta konuşlanan İngiliz birliklerine moral destek için bölgedeydi.
Savaş helikopterlerine bindi, ağır silahlarla poz verdi, tam teçhizatlı kıyafetle futbol oynadı.
Tabi tüm medyada onunla birlikte oradaydı, mesaj İngiliz ve dünya gençlerine başarı ile geçildi; Eyy gençler, iyi bir futbolcunun barışla işi olmaz, önce iyi bir savaşçıdır, kendinizi iyi bir asker olarak en kanlı cephelere daima hazır tutun.
Ayak içi ile topu kaleye isabet ettirmek, yetmez iyi bir futbolcu tetiğe bastımı, savunmasız bir çocuğu bile gözünü kırpmadan öldürebilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder