19 Mayıs 2010 Çarşamba

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 30

Alışkanlıklar ve algıda yanılma
Bilindiği üzere ben Trabzonsporlu Egemen Korkmaz'ın ağabeyiyim. Ve yıllarca adına mücadele ettiği ve hatta takım kaptanlığını yaptığı Bursa'da ikamet ediyorum.
Egemen'in Bursa'dan Trabzonspor'a transfer hikayesi bir süre spekülasyon yüzünden ciddi bir krize neden olmuştu. Egemen, Trabzonspor'da top koşturuyorken, ben Bursa'da hakkında konuşulagelen çirkin söylemlere muhattap oluyordum.
Çok değil bir kaç ay önce Bursa'da oynanan Bursaspor - Trabzonspor maçında yoğun küfürlü tezahüratların hedefi oluyordu kardeşim.
Daha önce hiç aleyhte ya da leyhte konuşmayan Egemen, o durum karşısında maç sonunda yine konuşmaktan kaçındı. Ve hatta normal karşıladığını söyledi.
Neyse, ligin son haftası geldi çattı. Hafta içi Bursa'dan gelen yoğun telefonlardan, kısa mesajlardan sıkılan Egemen, telefonunu bile kapatmıştı.
Ondan "vefa (!)" borcunun ödenmesi isteniyordu.
Halbuki Egemen, çok sayıda demecinde "Hangi takımın formasını giyiyorsam o takım için maç ayrımı yapmaksızın terimin son damlasına kadar mücadelemi veririm" demişti ki, O'nu tanıyan herkes bu yapısını ve karakterini bilir.
Trabzonsporlu oyuncular, sadece Egemen'den kurulu bir takım değil, takım halinde mücadelelerinin karşılığında Fenerbahçe ile deplasmanda berabere kalarak, Bursaspor'un tarihi başarısında büyük rol kaptılar.
Ama Egemen'in, Bursa'da ön plana çıkması gayet doğal. Maçın bitiş düdüğü ile birlikte biribiri ardına telefonum çalmaya başladı, durmadan tebrik ve teşekkürler dile getiriliyordu.
İşte bana ilginç gelen klişe cümle eminim size de ilginç gelecek aynen aktarıyorum, "Egemen'i çok seviyoruz, harika iş başardılar, bizi kurtardılar (!)". "Kurtardılar", anladınız mı şimdi bizim asıl derdimizi değerli dostlar; hep kurtarılmaya kilitlenmişiz, kurtulmaya...
Ya işte alışkanlıklar ne fena öyle değil mi? Yıllardan beri düşme hattında mücadele eden Bursaspor taraftarı bile bu tarihi zaferi kurtulma havasında yaşıyor.
Siz kurtarılmadınız, kurtulmadınız. Siz kurtardınız, neyi mi kurtardınız? Mücadele ve sabrın karşınızdaki her kim olursa olsun, şartlar nasıl olursa olsun mutlaka başarıyı getireceğine inandınız, inandırdınız.
Kaderine, alışkanlıklarına mahkum olanları, inancını kaybedenleri silkelediniz, insanları uyuttuğunu zannedenlerin suratına bir şamar gibi patladınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder