8 Kasım 2010 Pazartesi

Çalışmak Özgürleştirir

Münih Dachau'daki Nazi kampının girişinde yazıyordu, (bütün nazi kamplarının girişlerinde vardır) "Arbeit macht frei" yani "Çalışmak özgürleştirir."
Kampı bize gezdiren Levent ağabeyimiz, esirlerin yattığı barakalarda (bunker) "Valla burası bizim koşullardan daha iyi gibi." dedi.
O 12 Eylül faşizmi sonrasında Mamak'ta yatmış.
Biz, kapitalizmin eşitsiz gelişmesine karşı Alman emperyalizminin tezgahladığı bu nazi vahşetiyle soluklarımız kesilmiş bir halde etrafı gezerken, yanıbaşımızda gerçekleşen 'emperyalizme göbekten bağlı Türk sermayesinin tezgahladığı' 12 Eylül faşizmini hafifsediğimizi düşündüm birden.
Bu konuda ileride de yazacağım; Dachau kampında öldürülenlerin hemen hemen tamamı komünistler ve sosyal demokratlar. Yahudilerin buraya getirilme nedenleri de komünist oluşları.
Sermaye ideologlarının ve 5-10 tane dıngıl Holivut yapımcısının yutturmaya çalıştığı gibi bir şey değil Nazizim / Hitler faşizmi... Palazlanmakta olan genç sosyalist ülke SSCB'yi ve o yıllarda çok güçlü Alman işçi sınıfı ve komünistlerini boğmaya odaklanmıştı.
Hitler'in en büyük destekçisi olan Krupp Tysen - Siemens gibi Alman sermayedarları, boğulacak olan Sovyetler Birliği pazarının hayalini kuruyordu.
Neyse...
Çalışmak özgürleştirir.
Emperyalist kapitalizmi ve özel mülkiyetin özünde bulunan faşizmi yeryüzünden söküp atmak için çok çalışmak gerekiyor çoook.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder