1 Aralık 2010 Çarşamba

La Masia'dan 684 pasa

Barcelona, Real Madrid'i 5 - 0 yenerken ayağa 684 pas yapmış ve % 90 isabet sağlamış.
Hemen hemen çoğunun Katalan olduğu bebeleri, Camp Nou'nun yanındaki La Masia'da (Barcelona Genç Akademisi) daha yaşken eğiyorlar.
Burada en temel şey, çocukların çabuk düşünüp, zekalarını kullanarak oynamaları ve topun bir sonraki pasta nereye atılacağını daha top ayağına gelmeden düşünmeleri.
6-7 yaşında bunun eğitimini alan bir veledin, 20 yaşında Play Station gibi oynaması normal değil mi?

3 yorum:

  1. ya itiraf ediyorum ben bütün barça maçlarını ha bu guardiola için izliyorum. böyle kamera kırk yılın başı bunu gösterir de süveterli prensi görürüm diye... karısı da pek çirkin... bknz: kıskanç cüz...:D:D:D

    YanıtlaSil
  2. Valla gezmediğim ülke, görmediğim kadın kalmadı (şaka şaka, hayatımda ilk defa Laz Marks oyunuyla birlikte 1 aydır Avrupa'yı yeni gezdim) şunu anladım ki, insanın (kadının - erkeğin) beyni güzel.
    Guardiola'nın karısı ne kadar çirkin bilemeyeceğim ama, Berthold Brecht, Bay Keuner'in Öyküleri'nde şöyle der; Keuner, beğendiği bir kıza, bir sabah şöyle demiş:
    "Dün gece düşümde sizi gördüm. çok akıllıydınız."

    YanıtlaSil
  3. akıldı beyindi demişken sayın abim, son yazımın son kısmını rasim ozan kütahyalı'ya atfettim. malum kendisinde ne akıl var, ne beyin :)))))

    http://lynchetbeni.blogspot.com/2010/12/4.html

    YanıtlaSil