2 Nisan 2010 Cuma

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 09

Yalan Rüzgarı
Bir dönem ekranlarda izlenme rekorları kıran ünlü dizi "Yalan Rüzgarı", yerli versiyonu ile de yeni rekorlara yelken açtı.
Ermeni tasarısının komisyondan geçmesini müteakip esip gürleyen Başbakan, "Görüşülecek çok şey var" diyerek Amerika'ya gideceğini söyledi. Çok büyük tepkiymiş gibi Büyükelçi Namık Tan'ı geri çağıran Başbakan, ziyaret öncesi geri gönderileceğini de belirtti. Yalan Rüzgarı dizisinin başrol oyuncusu Başbakan, son dönemlerdeki keskin U dönüşlerine bir yenisini ekleyerek, izleyicilerini şaşırttı desek acaba yalan mı olur?

Saatli bomba
Mısırlı yazar Hasan Hanefi, Orta Doğu'nun üç güçlü ülkesi İran, Türkiye ve Mısır'ın siyasi iç çekişmeler yüzünden saatli birer bombaya dönüştüğünü söylemiş. Bu bombaları tarihin ektiğini ve bölge insanının da aklını ve yüksek çabasını kullanarak bu fitilleri bir bir ateşlediğini, bu bombaların patlamasını müteakip göstereceği yüksek tesir ile tüm Dünya'yı savaş ateşinin saracağını dile getirmiş.
Bölgede köktendinciliğe ek olarak Türk olsun, Arap olsun, Acem olsun etnik faşizme bağlı stres yüklenmesi üst sınır seviyelerini çoktan aşmıştır. Tüm Dünya genelini saran vahşi kapitalizmin ana silahları ‘işsizlik ve yoksulluk’ Orta Doğu’nun her köşesini etkisi altına almış, bozulan sosyo kültürel yapı bölgeyi terörün merkez üssüne çevirmiştir.
Bu oyun çok tehlikeli bir oyundur. Tarihin ilk dönemlerinden bu yana çok kanlı ve acılı bir tarihe sahip Orta Doğu'dan yükselecek ateş, önceki iki cihan harbini fazlası ile gölgesinde bırakır. Çomak soktukları teker Orta Doğu arabasınındır. Vuku bulacak kaza, kapitalizm canisini tarihe gömer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder