9 Nisan 2010 Cuma

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 14

Bilin bakalım Gül, Anayasa Mahkemesi üyeliğine kimi atamış?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yök tarafından Anayasa Mahkemesi daimi üyeliği için belirlenen 3 isim arasından Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Yıldırım'ı atadı. Doğal olarak da medyamız kimdir bu zat diye kurcalamaya başladı.
Değerli hocamız Utah Üniversitesi'nden çıkan "Yeni Türkiye'nin Doğuşu, Demokrasi ve Ak Parti" makalenin yazarı ve türbana özgürlük bildirgesinin altında imzası bulunan akademisyenlerimizden.
Bu duruma şaşıran yoktur sanırım, hani daha farklı bir atama bizi şaşırtırdı.
Dikkati çekmek istediğim asıl husus, bu ülkede yeni olan, değişen hiçbir şey yok, eski tas eski hamam yola aynen devam. İktidarın seçtiği bir Cumhurbaşkanı'na bu yetkiyi verir, yine iktidarın boyundurluğunda işini yapan bir kurumdan da adayların belirlenmesini istersen, daha önce de olduğu gibi hiç bir zaman süpriz olmaz. Süpriz olsa da kimin işine yarar, orası ayrı bir konu.
Şahsiyetler üzerinden yürüyen, kısır çekişmelerle gündemi kaçıran, tabanı unutan, saraydan(meclisten) kuş bakışı ülke yöneten bir siyasetin çocuğu sağlam doğarsa şaşardım.
Hani arada sağlam doğanlarda, akbabalara meze oluyor ya, yanarım da ona yanarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder