4 Nisan 2010 Pazar

Atılgan Korkmaz / Buyur burdan bak - 11

Ramsey Eğitimi ve Milli Eğitim arasındaki farkları yazın
Muğla'nın Fethiye ilçesinde 5 bin liralık dershane borcu yüzünden annesi hapishaneye düşen 18 yaşındaki genç kendini astı. 48 yaşındaki anne Emine Sipahi geçen yaz 16 yaşındaki kızı ve 18 yaşındaki oğlunu dersaneye yazdırdı. Şöförlük yaparak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan 52 yaşındaki baba Mustafa Sipahi, borcu ödeyemeyince, senetlerin altında imzası bulunan anne Emine Sipahi hapis cezasına çarptırıldı.
Bu durumdan kendisini sorumlu tutan 18 yaşındaki Mustafa Sipahi geçirdiği bunalıma daha fazla dayanamayarak, önceki gece 22.30 sularında balkonda bulunan demir çardağa kendini asarak hayatına son verdi. Geriye, "daha fazla dayanamayacağım, herkes hakkını helal etsin" yazılı not kaldı.
Sözün bittiği noktalardan biridir bu sanırım. Ali Asker'in Eylem Güzeli şarkısında dediği gibi yüreğinde devrimi taşıyan tüm dostlara diyorum ki, yitik bir ülkeyle uğraşmaktansa, artık sevgi ve aşkla kurulacak, insanları kucaklayacak, yeni bir ülke kurmak olmalı derdimiz. Zira her bir köşesi kıyısı çürümüş, kokuşmuş bu düzen adam olmaz!

Memur Feneri e.v.
Başbakanlık Etik Kurulu'nun hazırladığı kitapçıkta işini hızlı yapan memura verilecek 20 liranın rüşvetten sayılamayacağı, iyi niyet karşılığı hediye olarak kabul edilebileceği dile getirilmiş.
Küçük bir hesap yapalım, hergün bir hediye aldığını kabul ettiğimiz bir memur kardeşimiz, ayda yaklaşık 600 lira hediye cebe indirmiş olur. Ülkemde milyonlarca sosyal güvencesi olmadan son derece sağlıksız koşullarda ailesinin geçimini sağlamaya çalışan insan bu "hediye" kadar bile ücret alamıyor.
Özal, "Benim memurum işini bilir" derken bile, konuyu bu kadar açık bir dille belirtmemişti. Artık rüşvet alanı yasalar da koruyor ne diyelim, "Allah helal yoldan aldıkları bu rüşvetleri hayırlı işlerde kullanmayı nasip etsin!"
Çekmeceli masaların çekmecelerini söktürün, çelik kasalar için daha fazla alana ihtiyaç var ne de olsa!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder